Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pescuit: daca nu se iau masuri urgente, riscam sa avem o mare moarta

pescuit-daca-nu-se-iau-masuri-urgente-riscam-sa-avem-o-mare-moarta

Pentru a proteja stocurile de peste din Marea Neagra, dar si pentru a asigura un nivel de viata adecvat al pescarilor locali, toate statele riverane ar trebui sa sprijine si sa puna in aplicare o strategie comuna privind pescuitul, bazata pe sustenabilitate pe termen lung si pe o coordonare eficace, se arata intr-o rezolutia a Parlamentului European, adoptata ieri.


"Evolutia in Marea Neagra este foarte alarmanta - daca nu se iau masuri urgente, riscam sa avem o mare moarta", a avertizat autoarea rezolutiei, europarlamentarul bulgar Iliana Malinova Iotova.

Multe dintre ecosistemele marine in general si ecosistemul Marii Negre in special sunt grav afectate de unele schimbari dinamice direct legate de pescuit, de schimbarile climatice si de poluare. De exemplu, populatia de Rapana venosa are un impact negativ si constituie o amenintare pentru echilibrul ecologic al Marii Negre, pentru ca distruge filtrele naturale ale apei precum speciile Mythilus galloprovincialis si Chamelea gallina.

Noua politica - destinata in mod special bazinului Marii Negre care urmeaza sa fie parte integranta din reforma viitoare a politicii comune de pescuit - ar trebui sa mentina si sa imbunatateasca nivelul stocurilor de peste, se precizeaza in rezolutie.

Avand in vedere necesitatea de cooperare a statelor din bazinul Marii Negre, deputatii europeni saluta eforturile Comisiei Europene de a crea grupuri de lucru cu Rusia si Turcia, dar subliniaza necesitatea de a implica si alte state, precum Ucraina si Georgia.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Principiul actual de a stabili captura legala totala (TAC) de catre statele membre in Marea Neagra "nu ar trebui sa fie singura optiune pentru gestionarea pescuitului in Marea Neagra", se arata in rezolutie care solicita solutii pe termen lung, cum ar fi "planuri de gestionare multianuale", in vederea imbunatatirii atat a situatiei economice a sectorului de pescuit, cat si a ecosistemelor din Marea Neagra.

Un nou organism regional de gestionare

O mare parte din problemele Marii Negre sunt cauzate de lipsa unei structuri institutionale adecvate care sa coordoneze si sa efectueze gestionarea pescuitului in Marea Neagra la un nivel profesional si specializat. in acest sens, Parlamentul solicita Comisiei sa utilizeze structurile institutionale existente pentru a mai buna coordonare si gestionare a politicii de pescuit.

Potrivit deputatilor, o organizatie regionala separata pentru gestionarea pescuitului (ORGP) pentru Marea Neagra ar putea stimula si promova pe termen lung comunicarea intre institutele stiintifice si organizatiile profesionale ale pescarilor, producatorilor si prelucratorilor pentru a solutiona problemele si dezvolta cooperarea in Marea Neagra. in plus, acestia incurajeaza Comisia Europeana sa coopereze cu tarile de la Marea Neagra la nivel bilateral, avand in vedere faptul ca multe dintre acestea nu sunt membre ale Uniunii Europene.



Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016