Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 800 de mii de mici fermieri risca sa dispara dupa eliminarea cotelor de lapte din 2015

peste-800-de-mii-de-mici-fermieri-risca-sa-dispara-dupa-eliminarea-cotelor-de-lapte-din-2015

Europarlamentarul PSD, Viorica Dancila, membru in comisia pentru agricultura si dezvoltare rurala din Parlamentul European a interpelat Comisia Europeana cu privire la strategia pentru a salva peste 800 de mii de mici fermieri care risca sa dispara, dupa eliminarea cotelor de lapte din 2015.


"Atrag atentia ca exista riscul ca micii fermieri din sectorul laptelui sa dispara dupa 2015! Impreuna cu alte state membre, Romania a solicitat prelungirea cotelor de lapte dupa 2015, dar aceasta masura a fost respinsa. La 31 decembrie 2013 expira si procesarea laptelui neconform, iar Comisia Europeana nu mai accepta inca o prelungire", se arata in interpelarea eurodeputatului PSD. 

Viorica Dancila atragea atentia inca de anul trecut asupra situatiei producatorilor de lapte din Romania, in contextul eliminarii cotelor de lapte.
 
Raspunsul comisarului european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, arata ca, prin introducerea cotelor pentru lapte, sectorul produselor lactate a fost restructurat pentru obtinerea unor unitati de productie mai viabile din punct de vedere economic. In ultimii 10 ani, aproape 50% din fermierii producatori de lactate si-au incetat activitatea,  iar productia a fost preluata de altii. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Pe langa ceea ce a fost deja prevazut in propunerile legislative pentru PAC, Comisia desfasoara in prezent un studiu suplimentar pentru a obtine o analiza prospectiva privind cea mai probabila evolutie a sectorului laptelui bazata pe punctul de vedere al unui numar de experti independenti, avand in vedere eliminarea in viitor a cotelor. 
 
Unul dintre cele doua subiecte principale incluse in acest studiu este "productia durabila de lapte, inclusiv dimensiunea sa teritoriala", concentrandu-se asupra rolului pe care il are sectorul laptelui in mentinerea unor comunitati rurale dinamice, in special in zonele cele mai fragile. Contractantul are sarcina de a identifica regiunile expuse riscurilor, de a descrie elementele care pot sprijini dezvoltarea durabila a sectorului, inclusiv dimensiunile sale economice si teritoriale si de a propune masuri adecvate in acest sens, se mai arata in raspunsul lui Dacian Ciolos.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016