Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pesticidele sunt prezente in peste jumatate din rosiile de import

pesticidele-sunt-prezente-in-peste-jumatate-din-rosiile-de-import

Peste 60% din legume si 30% din fructele de pe piata contin pesticide, potrivit Agentiei Europene pentru Securitatea Alimentara. Cercetatorii din horticultura sustin ca legumele si fructele, in special cele aduse din import, sunt crescute cu substante create de chimisti in laboratoare.


„Cu siguranta gasim reziduuri chimice in fruct, este cu siguranta un semn ca s-a intervenit chimic foarte mult. Un indiciu clar atunci cand taiem o rosie, in calota fructului vedem un tesut lemnos albicios”, explica Costel Vanatoru, inginer horticol la Statiunea de Cercetare si Dezvoltare Legumicola Buzau.

„Tomatele care sunt foarte tari nu sunt tomate romanesti, sunt din import. Tomata romaneasca nu este dura, lemnoasa. Rosiile injectate sunt mai tari intotdeauna. Pun mana pe ea si e clar ca e injectata. Alea neinjectate sunt mai moi un pic. Si gustul difera”, adauga inginerul.

Comerciantilor nu le mai pasa ce fel de rosii iau de la producatori, pentru ei a devenit important aspectul.

„Rosia straina trebuie sa reziste foarte mult la transport. E culeasa cand este mai roz, ca pana aici sa fie asa”, a explicat la randul sau unul dintre comercianti.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


In ceea ce priveste castravetii, diferenta dintre un castravete romanesc si unul importat sau unul tratat nu este neaparat de marime, cat de gust. Comerciantii spun ca un castravete care nu are chimicale, romanesc, este mult mai gustos decat cel importat sau cel tratat.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016