Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Politicile privind protectia plantelor, analizate la Bruxelles

politicile-privind-protectia-plantelor-analizate-la-bruxelles

Eurodeputatul roman Claudiu Ciprian Tanasescu a ridicat la Bruxelles problema organismelor daunatoare plantelor in Uniunea Europeana.


Propunerea de regulament privind masurile de protectie impotriva organismelor daunatoare plantelor (COM(2013)267) urmareste sa consolideze masurile de prevenire, supraveghere si actiune rapida in cazul unor focare de organisme daunatoare plantelor in cadrul UE. 
 
In calitate de raportor din umbra al Grupului Socialist din Parlamentul European pe aceasta tema, eurodeputatul roman a salutat propunerea Comisiei, privind masurile de protectie impotriva organismelor daunatoare plantelor in contextul in care "trebuie sa actionam prompt impotriva tuturor factorilor ce au un impact negativ asupra mediului, a sanatatii publice sau asupra industriei agricole".  
 
Eurodeputatul a indicat necesitatea abordarii problemei daunatorilor nu numai din punct de vedere economic, dar si din perspectiva protejarii mediului. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Sunt de parere ca problemele asociate organismelor daunatoare plantelor trebuie analizate si din perspectiva protejarii mediului si nu numai din perspectiva economica, si in acest sens intentionez sa depun amendamente care sa redreseze aceasta situatie... In general, toate masurile propuse pentru protectia impotriva organismelor daunatoare plantelor trebuie luate astfel incat sa se asigure faptul ca toti operatorii aplica principiul precautiei si ca eradicarea daunatorilor se face in mod sustenabil in vederea protejarii sanatatii populatiei si a mediului. In plus, consider ca este necesar sa conditionam acordarea compensarilor financiare de aplicarea masurilor de precautie de catre operatori", a declarat acesta. 
 
Mai mult, eurodeputatul a indicat si lipsa "atat din proiectul de aviz, cat si din propunerea Comisiei, a masurilor agronomice de prevenire pe care fermierii le-ar putea lua in vederea diminuarii riscului instalarii si dezvoltarii organismelor daunatoare inaintea aplicarii unor masuri mai drastice, precum utilizarea pesticidelor". 
 
Claudiu Ciprian Tanasescu, membru al Comisiei de Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara din Parlamentul European a abordat in dezbatere si problema certificatelor si a pasapoartelor fitosanitare. 
 
"Certificatele si pasapoartele fitosanitare ar putea fi  complexe, acestea ar trebui sa puna la dispozitie mai multe informatii despre plantele in cauza. Inca analizez fezabilitatea propunerii Comisiei de a autoriza anumiti operatori profesionisti in vederea emiterii de pasapoarte fitosanitare. Trebuie sa ne asiguram ca aceasta posibilitate nu va duce la situatii de concurenta neloiala pe piata", a mai precizat oficialul roman. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016