Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prejudiciu de peste 21 de milioane de euro produse o retea de firme din sectorul comertului cu cereale

prejudiciu-de-peste-21-de-milioane-de-euro-produse-o-retea-de-firme-din-sectorul-comertului-cu-cereale

Anchetatorii au stabilit ca grupul de firme actiona ca intermediar intre producatorii de cereale, traderii din portul Constanta si procesatorii de pe piata interna.


O retea care cuprindea 92 de societati cu activitate in domeniul intermedierii comertului de cereale, a produs o frauda de peste 21 de milioane bugetului de Stat, frauda constand in sustragerea de la plata TVA si a impozitului pe profit catre bugetul de stat.
 
Direcţia Generala Antifrauda Fiscala a sesizat, la finele anului trecut, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata şi Terorism, care au efectuat 39 de percheziţii la domiciliile şi la sediile unor firme de pe raza judeţelor Galati, Braila, Vrancea si a municipiului Bucuresti.
 
„Pentru sustragerea de la plata obligatiilor fiscale datorate in urma comertului cu cereale, reprezentantii firmelor investigate au organizat un circuit complex in care 80 de firme justificau cantitatile de cereale detinute prin inregistrarea in contabilitate a facturilor fictive provenite de la alte 12 firme furnizoare, tip fantoma, fiind inregistrate cheltuieli nereale in scopul diminuarii bazei impozabile si obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat, se arata intr-un comunicat al DGAF.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Totodata, au fost inregistrate achizitii si livrări fictive de cereale si oleaginoase (grau, porumb, orzoaica, soia, seminte de floarea soarelui), îngrasaminte si materiale de constructii (otel beton, ciment alb, var), necesare crearii unei proveniente aparent licite.
 
Contravaloarea operatiunilor fictive era virată în conturile firmelor fantomă, iar sumele erau apoi retrase în numerar de la ATM în aceeasi zi, fiind retrasi peste 78,58 milioane euro (353,62 milioane lei) în numerar, in perioada ianuarie 2011 - aprilie 2015.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016