Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Premierul Ciolos sustine ideea trecerii Camerelor Agricole in sectorul privat

premierul-ciolos-sustine-ideea-trecerii-camerelor-agricole-in-sectorul-privat

Acest model este practicat cu suscces in Franta, camerele fiind in sistem privat dar avand utilitate publica.


Invitat la o discutie in cadrul comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor, seful MADR a vorbit despre Camerele Agricole si despre intentia de trecere a acestora in domeniul privat, dupa modelul francez.
 
Achim Irimescu a precizat ca aceasta este si dorinta premierului Dacian Ciolos, care a constatat in timpul mandatului sau de comisar european pentru Agricultura ca modelul francez functioneaza foarte bine si de aceea doreste sa fie implementat si in agricultura romaneasca.
 
„Premierul tine foarte mult la un model inspirat din cel frantuzesc, in care toata consultanta, respectiv Camerele Agricole sa fie in sectorul privat, dar de utilitate publica, sa fie finantate de Ministerul Agriculturii timp de 4 ani si ulterior sa intre pe autofinantare din contributiile fermierilor. Noi, cu camerele agricole si consultanta ne adresam micilor si producatorilor medii si am dubii ca ei vor reusi sa finanteze aceste camere agricole dupa cei 4 ani. Acum avem in 14 judete Camere Agricole nationale. Va exista posibilitatea sa scoatem de la Consiliile Judetene consultanta si sa o trecem pe toata in privat prin camerele agricole nationale sau private”, a precizat Achim Irimescu in comisia de specialitate de la Camera Deputatilor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Totodata, acesta a declarat ca toata consultanta ar trebui sa treaca in cadrul Directiilor Agricole judetene.
 
„Semnul meu de intrebare este daca intr-adevar vor reusi sa-si asigure finantarea dupa cei 4 ani. O solutie la indemana ar fi sa treaca partea de consultanta in cadrul Directiilor Agricole judetene. Nu este imposibil nici sa descentralizam”, a mai spus ministrul Agriculturii. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016