Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Preturi in scadere si la rapita si floarea-soarelui

preturi-in-scadere-si-la-rapita-si-floarea-soarelui

Pretul graului de anul acesta este de 60 de bani pe kilogram, iar fermierii sunt obligati sa il vanda la acest pret ridicol de mic. Presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Laurentiu Baciu vorbeste despre o ipoteza pentru fermierii care au recolte de grau, si anume sa investeasca in depozite, in silozuri. Astfel acestia si-ar putea pastra graul, pana cand pretul pe piata ar fi unul acceptabil.


„Ei sunt acum obligati sa vanda pe nimic pentru ca nu au posibilitatea sa tina graul pana vor primi un pret care sa le convina. Sfatul meu este ca urmatoarea investitie pe care o vor face sa fie in depozite. Este un efort financiar care merita”, afirma Baciu.
 
Conform specialistilor, un siloz dintre cele mai moderne, ar presupune o investitie de pana la 800000 de euro, si ar cuprinde printre dotari un laborator propriu, un cantar electric sau un uscator. Un astfel de siloz permite depozitarea a 4000 de tone de cereale.
 
Graul nu este singura cereala a carui pret le da batai de cap fermierilor. Probleme se inregistreaza si la rapita si floarea-soarelui, culturi care, de asemenea, exista posibilitatea sa ii lase pe fermieri pe 0, nefiind sanse prea mari sa aduca vreun profit.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
Daca pretul graului este la jumatate fata de cel de anul trecut, la rapita pretul este cu 60% mai mic decat in 2012. Anul acesta pretul rapitei a ajuns la 1,4 lei pe kilogram. Ca si la grau, pretul la floarea-soarelui este la jumatate fata de cel de anul trecut. Daca in 2012, un kilofram de floarea-soarelui se vindea cu 2,2 lei, anul acesta fermierii se chinuie sa incaseze 1,1 lei pe kilogram.
 
„Ne lovim de un fenomen des intalnit in comertul intern. Cei care cumpara cereale si nu numai speculeaza lipsa spatiilor de depozitare ale fermierilor. Ei stiu ca noi, agricultorii, avem de platit input-uri, rate si alte cheltuieli. Situatia le vine ca o manusa si preturile pe care le ofera sunt chiar mai mici in zone ca Moldova sau Oltenia. Acolo dau mai putin fermierului, motivand ca trebuie sa acopere si transportul. In sud, situatia e un pic mai buna, ca nu apare costul mare de transport”, relateaza Laurentiu Baciu.








Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016