Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Preturile alimentelor au atins cel mai scazut nivel din ultimii sase ani

preturile-alimentelor-au-atins-cel-mai-scazut-nivel-din-ultimii-sase-ani

Indicele a fost calculat la nivel mondial iar anuntul vine din partea Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura.


Conform unui raport facut in cursul acestei saptamania de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), trendul descendent al preturilor la produsele alimentare a continuat si pe parcursul lunii mai, perioada in care s-a atins chiar un record, indicele la nivel mondial scsazand sub nivelul minim inregistrat in luna septembrie a anului 2009.
 
Preturile produselor alimentare au fost astfel cele mai scazute din ultimii sase ani, unul dintre principalii factori fiind acela ca preturile la cereale s-au diminuat substantial pe fondul perspectivelor favorabile pentru recoltele din acest an.
 
Conform indexului preturilor anuntat de FAO pentru luna mai, care masoara modificarile de preturi inregistrate de un cos de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne si zahar, in luna mai 2015, acest indice a atins o valoare medie de 166,8 puncte, in scadere cu 2,4 puncte, sau 1,4%, comparativ cu aprilie 2015, si cu 46 de puncte, sau 20,7%, comparativ cu mai 2014.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Declinul din luna mai a fost cauzat de o scadere lunara de 3,8% a preturilor la cereale, la care s-a adaugat o reducere a preturilor la produse lactate si o diminuare de un procent la carne. In schimb, pretul zaharului a crescut cu doua procente, iar pretul la ulei vegetal a crescut cu 2,6%.
 
In paralel, FAO si-a imbunatatit estimarile privind productia mondiala de grau, cereale paioase si orez din acest an, preconizand recolte de porumb mai mari in China si Mexic, precum si recolte mai abundente de grau in Africa si America de Nord. Conform celor mai noi prognoze, productia mondiala de cereale din acest an va fi una de 2,524 miliarde tone, cu 15 milioane tone mai mare decat se estima in luna mai, dar cu un procent (sau 25,6 milioane tone) sub recolta record de anul trecut.
 
In ceea ce priveste recolta de grau din 2015, FAO estimeaza ca aceasta se va situa la 723,4 milioane tone, cu patru milioane de tone mai mult decat estima in luna mai, dar cu 0,8% (sau sase milioane tone) mai mica decat recolta record din 2014.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016