Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Preturile medii ale produselor agricole, pe baza carora se calculeaza impozitul pe arenda

preturile-medii-ale-produselor-agricole-pe-baza-carora-se-calculeaza-impozitul-pe-arenda

Acestea sunt prevazute in centralizatorul ANAF cu preturile-bareme pe judete la produsele agricole, preturi stabilite de catre fiecare Consiliu Judetean.


Conform informatiilor furnizate de Mediafax,  preturile medii pe baza carora se evalueaza impozitele in lei asupra veniturilor exprimate in natura, obtinute din arendarea bunurilor agricole sunt usor mai mici in 2017 decat cele din anul trecut.
 
Potrivit Codului Fiscal, in cazul in care arenda se exprima in natura evaluarea in lei se face pe baza preturilor medii ale produselor agricole. Aceste preturi sunt stabilite prin hotarari ale consiliilor judetene si, respectiv, ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti, ca urmare a propunerilor directiilor teritoriale de specialitate ale Ministerului Agriculturii.
 
La nivelul fiecarul judet, Consiliile Judetene stabilesc, astfel, preturile-bareme pe baza carora se calculeaza impozitele pe veniturile obtinute din arenda platita in natura şi le comunica Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Un centralizator pe 2017 al acestor preturi, intocmit de ANAF, arata ca acum baremele respective sunt usor mai mici, cu pana la 50 de lei pe tona, fata de cele consemnate in 2016.
 
Pentru gau, maximele – de peste 600 de lei pe kilogram – se regasesc in Bistrita-Nasaud, Dambovita, Teleorman si Tulcea, iar minimele – sub 500 de lei pe kilogram – sunt intalnite in Olt, Salaj, Timis, Botosani si Buzau.
 
Pentru porumb, maximele – de peste 600 de lei pe kilogram – se regasesc in Dambovita, Giurgiu, Bistrita-Nasaud si Tulcea, iar minimele – sub 500 de lei pe kilogram – sunt intalnite in Botosani, Buzau, Cluj, Dolj si Salaj.
 
Pentru floarea-soarelui, maximele – de peste 1.300 de lei/kilogram – se regasesc in Constanta, Ialomita, Damboviţa, Iasi, Tulcea si Teleorman, iar minimele – sub 1.200 de lei/kilogram – sunt intalnite in Braila, Buzau, Timis, Olt, Arges si Cluj.
 
Pentru rapita, maximele – de peste 1.400 de lei/kilogram – se regasesc in Tulcea, Vaslui, Ialomita si Dambovita, iar minimele – sub 1.100 de lei/kilogram – sunt intalnite in Arges, Timis, Buzau si Braila.
 
Pe de alta parte, potrivit ultimelor date ale Ministerului Agriculturii, cotatiile la zi pe piata libera sunt urmatoarele:
- grau - 630 de lei/kilogram in Banat, 744 de lei/kg in Muntenia, 650 de lei/kg in Oltenia si 760 de lei/kg in Portul Constanta;
- porumb - 614 lei/kilogram in Banat, 643 de lei/kg in Muntenia, 664 de lei/kg in Oltenia si 700 de lei/kg in Portul Constanta.
 
Anul trecut, in mai multe judete, cotatiile de pe piata libera scazusera sub preturile-bareme stabilite pentru impozitul pe arenda, ceea ce inseamna ca agricultorii din acele zone au fost nevoiti sa plateasca la Fisc impozite mai mari decat echivalentul aferent incasarilor obtinute la vanzare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016