Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prima pepiniera de pomi fructiferi din soiuri traditionale din judetul Sibiu

prima-pepiniera-de-pomi-fructiferi-din-soiuri-traditionale-din-judetul-sibiu

Potrivit unei reprezentante a Fundatiei ‚Mihai Eminescu Trust’, Michaela Turk, in judetul Sibiu, in satul Malancrav, va fi infiintata prima pepiniera de pomi fructiferi din soiuri traditionale din judet, in livada de meri din proprietatea fundatiei, organizatie care apartine Altetei Sale Regale, Printul Charles.


Primii pasi in infiintarea pepinierei vo rfi facuti de reprezentantii fundatiei, care vor face in aceasta toamna, primul recensamant al merilor, perilor si prunilor din soiuri traditionale, in satele din judetele Sibiu, Brasov si Mures. Urmatorul pas va fi plantarea soiurilor vechi gasite. Bugetul alocat acestui proiect este de un sfert de milion de franci elvetieni, bani primiti pentru conservarea soiurilor traditionale de pomi fructiferi.
„La 1 iunie a inceput proiectul. Acum am lansat apelul, avem chestionarele, pe care urmeaza sa le distribuim, in judetul Sibiu, Brasov si Mures. Noi ne-am propus sa dam chestionarele, care sa fie prelucrate pana anul viitor, in februarie, de partenerul nostru elvetian. Scopul proiectului nu e doar conservarea, este si identificarea varietatii soiurilor traditionale de meri, peri, pruni. Dorim sa contribuim la conservarea lor, creand o pepiniera la livada pe care fundatia o are in Malancrav, pe urma vrem sa plantam in livada noastra, dar si in alte livezi”, a precizat reprezentanta fundatiei, Michaela Turk.
Livada intinsa pe 60 de hectare, din localitatea Malancrav, este bio, respectand autentificarile oficiale. Productia din acest an nu a fost foarte bogata, dar multumitoare in conditiile in care se folosesc numai ingrasaminte naturale si nu se utilizeaza substante chimice.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h







Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.56 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016