Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Producatorii de pepeni din Dabuleni si-au facut cooperativa

producatorii-de-pepeni-din-dabuleni-si-au-facut-cooperativa

Producatorii sustin ca, la finalul recoltei de anul acesta, chiar daca acesta este peste medie, abia vor reusi sa isi acopere cheltuielile.


Anul acesta, la Dabuleni, s-a infiintat Cooperativa Patria lubenitelor Dabuleni, la iniţiativa conducerii primariei din localitate şi a Directiei Agricole Dolj, care promoveaza ideea de asociere si beneficiile acesteia.
 
Initial, cooperativa a avut 63 de membri fondatori, dintre care, in prezent, in asociatie mai sunt 56, unii fiind nevoiti sa se retraga din cauza unor probleme personale.
 
„Termenul acesta de cooperativa a fost destul de greu acceptat, pentru ca este asociat cu vechile CAP-uri, insa oameni au inteles, dovada si numarul mare de membri fondatori. Oamenii asteapta sa vada si rezultatele asocierii, care ar trebui sa inceapa sa apara din toamna, cand se vor pune bazele unor contracte semnificative”, a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Dabuleni, Claudia Ghita.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit acesteia, Cooperativa Patria lubenitelor Dabuleni nu a incheiat contracte in acest an, intrucat ofertele nu le-ar fi adus oamenilor niciun castig.
 
„Obiectivele cooperativei sunt de recunoastere a muncii dabulenilor. Aceasta munca deosebita, care se face la Dabuleni, trebuie sa fie recunoscuta din punct de vedere financiar, nu sa ajunga oamenii sa isi poata acoperi doar investitia, cum se intampla din pacate la marea lor majoritate in prezent, cand nu se poate vorbi de un profit adevarat din cultura de lubenite. Cu toate astea, oamenii continua sa cultive, pentru ca s-a impamantenit aceasta ocupatie agricola aici, si spera in roade mai bune pe viitor. Este cultura care se preteaza cel mai bine in zona noastra de nisipuri. Scopul principal este sa se realizeze contracte cu marile magazine si marile piete nationale si sa avem acces si la piata din exterior", a mai spus Claudia Ghita.
 
In prezent, in Dabuleni sunt 550 de producatori, iar suprafata cultivata cu lubeniţa este de 900 de hectare. In ceea ce priveşte producţia obtinuta in acest an, aceasta este peste media inregistrata de obicei, iar oameni spun ca sunt multumiti de productie, mai ales ca au beneficiat de timpurietatea soiurilor cultivate.
 
Producatorii de lubeniţe din Dabuleni au renuntat, insa, de mai mult timp sa cultive soiul local Dulcele de Dabuleni, care a si impus brandul pe piata, alegand acum soiurile Pata neagra (lubenitele inchise la culoare) si Sorento (lubenitele dungate), semintele fiind aduse din import.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016