Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Producatorii din panificatie, in competitie pentru a realiza Painea Anului

producatorii-din-panificatie-in-competitie-pentru-a-realiza-painea-anului

Provocarea a fost lansata de organizatorii expozitiei GastroPan, care va avea loc in mai putin de o luna la Targu Mures.



Brutarii din toata tara au fost provocati sa gandeasca cea mai noua paine, care nu a mai fost comercializata vreodata, adaptata tendintelor actuale dar si specificului local, cu care sa se inscrie in competitia Painea Anului 2015, din cadrul expozitiei GastroPan, care va avea loc in perioada 19-21 martie 2015 la Targu Mures.
 
Astfel, la expozitia GastroPan, cea mai mare competitie dedicata promovarii inovatiilor, dar si a talentelor din industria de panificatie, cofetarie si HoReCa din Romania, brutarii vor concura la sectiunea Panificatie-Patiserie, unde se vor premia cele mai gustoase produse de patiserie obtinute din aluat dospit, piesele artistice impresionante obtinute din aluat de panificatie, alaturi de cele mai inovatoare sortimente de paine.

 
In competitie se pot inscrie brutarii artizanale si industriale, fiecare putand avea in concurs maxim 3 concurenti, cu cate un singur produs. Fiecare concurent va prezenta alaturi de produsul inscris in concurs eticheta, o specificatie tehnica si o scurta descriere a produsului realizata in maniera personala.
 
Painea Anului 2015 va fi una dintre cele opt categorii de concurs, grupate in trei sectiuni ale GastroPan Targu Mures, care doresc sa aduca in prim plan creativitatea concurentilor si, in acelasi timp, sa evidentieze ultimele tendinte in materie de gust, aspect, consistenta, decorare si servire.
 
La sectiunea Panificatie-Patiserie va fi premiat si Tortul Anului 2015 - GastroPan, care va avea tematica Inovatia Gustului.
 
La fel ca si in cazul Painii Anului, pentru a castiga acest trofeu, concurentii vor prezenta un tort inovator, care nu se gaseste in comert, cu o denumire originala scrisa pe o eticheta, iar principalele criterii de departajare vor fi gustul si originalitatea. Dupa analizarea tuturor celorlalte criterii - decor, respectarea tematicii, armonia cromatica, inspiratia in alegerea denumirii etc - juriul va trece la sectionarea tortului si la degustare.
 
„Calitatea blaturilor, gradul de insiropare, compozitia cremelor, disponibilitatea si provenienta ingredientelor folosite - locale/indigene, caracterul sanatos al materiilor prime, armonia dintre elementele decorative si interiorul tortului si, nu in ultimul rand originalitatea retetei vor fi principalele criterii apreciate de membrii juriului. Se vor lua in considerare o serie de recomandari, cum ar fi: reteta folosita trebuie sa aiba la baza ingrediente de calitate si sa fie in echilibru cu o alimentatie sanatoasa; se pot adapta retetele traditionale, astfel mentinandu-se diversitatea mostenirii culinare europene si perenitatea produselor regionale; produsele utilizate sa fie sezoniere, pentru a respecta ciclurile naturii si a garanta gustul autentic; se va tine cont de aspectul si consistenta blaturilor, cremelor si aromelor folosite; se va puncta originalitatea gustului si a tehnicii folosite in asamblarea compozitiei, pentru a da un intreg omogen cu aspect placut; pentru acoperirea tortului va trebui sa se foloseasca alte ingrediente decat icing, royal icing, martipan sau pasta de zahar (exemple: frisca, ciocolata, caramel, fructe etc)”, precizeaza organizatorii expozitiei GastroPan.
 
Tot la categoria Patiserie va mai fi organizat un concurs de creatie artistica in pasta de zahar cu tematica Stilul Vintage, unul de creatie artistica in Isomalt cu o tematica la libera alegere.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Producatorii din panificatie, in competitie pentru a realiza Painea Anului
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Ultima transa subventii

Intrebare: mai am de primit bani de la apia, stiti cand se mai platesc subventiile? sper sa nu ajunga pana in iunie cu ele!

Raspuns: Buna dimineata, APIA a comunicat vineri ca de azi, 29 aprilie, incep sa fie platite subventiile astf... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii

Ultima ora

Newsletter gratuit
Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017".



Forum
Fermier spune: Am sunat azi la Apia si am decizie de plata de vineri si pe animale si pe pământ săptămână asta îmi intra bani menționez am mai luat o tura in noiembrie.
27-Mar-2017 16:48:23
Raspunde la intrebare
dorneanu spune: Centrele judetene de apia trimit dosarele inchise spre Bucuresti si cei de acolo decid daca se pune pe white list,dar foarte multe dosare mai ales cele cu bani multi chiar daca nu au nici o eroare...
27-Mar-2017 12:42:58
Raspunde la intrebare
lili spune: In Caras Severin care au fost la control 0 lei.
27-Mar-2017 09:00:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Ingrasamant chimic obtinut prin incalzire puternica a fosfatilor naturali care contine 24-27% P ca o ...

Stratul extern al scoartei copacilor batrani care este format din tesuturi moarte. In timp acestea s ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 

Raport Special GRATUIT

Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau sa primesc revista de Agricultura