Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Producatorii din panificatie, in competitie pentru a realiza Painea Anului

producatorii-din-panificatie-in-competitie-pentru-a-realiza-painea-anului

Provocarea a fost lansata de organizatorii expozitiei GastroPan, care va avea loc in mai putin de o luna la Targu Mures.



Brutarii din toata tara au fost provocati sa gandeasca cea mai noua paine, care nu a mai fost comercializata vreodata, adaptata tendintelor actuale dar si specificului local, cu care sa se inscrie in competitia Painea Anului 2015, din cadrul expozitiei GastroPan, care va avea loc in perioada 19-21 martie 2015 la Targu Mures.
 
Astfel, la expozitia GastroPan, cea mai mare competitie dedicata promovarii inovatiilor, dar si a talentelor din industria de panificatie, cofetarie si HoReCa din Romania, brutarii vor concura la sectiunea Panificatie-Patiserie, unde se vor premia cele mai gustoase produse de patiserie obtinute din aluat dospit, piesele artistice impresionante obtinute din aluat de panificatie, alaturi de cele mai inovatoare sortimente de paine.

 
In competitie se pot inscrie brutarii artizanale si industriale, fiecare putand avea in concurs maxim 3 concurenti, cu cate un singur produs. Fiecare concurent va prezenta alaturi de produsul inscris in concurs eticheta, o specificatie tehnica si o scurta descriere a produsului realizata in maniera personala.
 
Painea Anului 2015 va fi una dintre cele opt categorii de concurs, grupate in trei sectiuni ale GastroPan Targu Mures, care doresc sa aduca in prim plan creativitatea concurentilor si, in acelasi timp, sa evidentieze ultimele tendinte in materie de gust, aspect, consistenta, decorare si servire.
 
La sectiunea Panificatie-Patiserie va fi premiat si Tortul Anului 2015 - GastroPan, care va avea tematica Inovatia Gustului.
 
La fel ca si in cazul Painii Anului, pentru a castiga acest trofeu, concurentii vor prezenta un tort inovator, care nu se gaseste in comert, cu o denumire originala scrisa pe o eticheta, iar principalele criterii de departajare vor fi gustul si originalitatea. Dupa analizarea tuturor celorlalte criterii - decor, respectarea tematicii, armonia cromatica, inspiratia in alegerea denumirii etc - juriul va trece la sectionarea tortului si la degustare.
 
„Calitatea blaturilor, gradul de insiropare, compozitia cremelor, disponibilitatea si provenienta ingredientelor folosite - locale/indigene, caracterul sanatos al materiilor prime, armonia dintre elementele decorative si interiorul tortului si, nu in ultimul rand originalitatea retetei vor fi principalele criterii apreciate de membrii juriului. Se vor lua in considerare o serie de recomandari, cum ar fi: reteta folosita trebuie sa aiba la baza ingrediente de calitate si sa fie in echilibru cu o alimentatie sanatoasa; se pot adapta retetele traditionale, astfel mentinandu-se diversitatea mostenirii culinare europene si perenitatea produselor regionale; produsele utilizate sa fie sezoniere, pentru a respecta ciclurile naturii si a garanta gustul autentic; se va tine cont de aspectul si consistenta blaturilor, cremelor si aromelor folosite; se va puncta originalitatea gustului si a tehnicii folosite in asamblarea compozitiei, pentru a da un intreg omogen cu aspect placut; pentru acoperirea tortului va trebui sa se foloseasca alte ingrediente decat icing, royal icing, martipan sau pasta de zahar (exemple: frisca, ciocolata, caramel, fructe etc)”, precizeaza organizatorii expozitiei GastroPan.
 
Tot la categoria Patiserie va mai fi organizat un concurs de creatie artistica in pasta de zahar cu tematica Stilul Vintage, unul de creatie artistica in Isomalt cu o tematica la libera alegere.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Producatorii din panificatie, in competitie pentru a realiza Painea Anului
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Accesarea creditelor de catre fermieri

Intrebare: Cum si cand pot accesa fermierii romani credite pentru cumpararea terenurilor agricole in conditii speciale?

Raspuns: Pentru accesarea creditelor aferente achizitiei de terenuri agricole garantate de Fond in conditiile... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii

Ultima ora

Newsletter gratuit
Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017".



Forum
Sfetcu Adina spune: Întrebare. Posed 6 hectare de pământ agricol care este arendat. Arenda se termina anul acesta si eu doresc sa vând pământul. Eu ca proprietar am dreptul la o subvenție de la stat când vând?...
22-Apr-2017 17:29:17
Raspunde la intrebare
Claire spune: Eu sunt Claire Smith de la Gautier Mississippi, Dumnezeu să binecuvânteze pe toți care îi îngrijesc să asculte și să ia partea potrivită în obținerea împrumutului și să nu cadă...
22-Apr-2017 05:10:50
Raspunde la intrebare
Mihaita spune: In atentia SRI, DNA: Pentru Campania Agricola 2015 la Bugetul statului inclusiv in conturile fermierilor nu au intrat sute de milioane de euro pt ca nu au fost indeplinite conditiile de inverzire ZIE...
22-Apr-2017 04:39:04
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Muguri care sunt inlaturati ...

Padure rara sau parte de padure cu arbori batrani in care este interzisa taierea lemnelor. ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 

Raport Special GRATUIT

Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Cele mai bune afaceri de inceput de an 2017" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau sa primesc revista de Agricultura