Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Productia de lapte a crescut anul acesta cu 14,7 la suta

productia-de-lapte-a-crescut-anul-acesta-cu-147-la-suta

Ministrul Agriculturii sustine insa ca la acest moment exista mari probleme cu reteaua de desfacere.


Conform unei declaratii recente a ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, productia de lapte raportata a crescut, in acest an, cu 14,7 la suta datorita dublarii subventiei in acest sector, dar acum exista probleme cu desfacerea.
 
„Pana in 2014 aveam o mare temere, ca se importa lapte din Ungaria si din alte tari, pentru ca aveam o productie scazuta sau grad de colectare scazut. Am reusit in 2014, pentru ca aproape am dublat subventia, sa crestem productia de lapte raportata cu 14,7 la suta. Acum avem productie prea mare si nu prea avem unde sa o desfacem”, a spus Daniel Constantin, adaugand ca se cauta solutii in acest sens.
 
Ministrul  a precizat ca exclude reducerea efectivelor de animale, pentru ca abia s-a inregistrat o crestere in acest sector. In opinia sa, o solutie ar consta in stimularea consumului de produse romanesti prin programe derulate la nivel national.
 
„Sa consumam produse din Romania! Am reusit sa introducem acele produse consacrate, pentru paine, pentru carne si o sa mearga si pentru produsele lactate. Asta inseamna ca punem pe produsele premium din Romania un anumit logo al Ministerului Agriculturii si oamenii vor avea certitudinea calitatii”, a subliniat ministrul Agriculturii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Potrivit datelor Institutului National de Statistica, in primele opt luni ale acestui an, cantitatea de lapte de vaca colectat de unitatile procesatoare a crescut cu 91.251 de tone (+15,2%). Cresteri ale productiei au fost inregistrate la lapte de consum cu 24.449 tone (+17,4%), smantana de consum cu 4.263 tone (+12,6%), branzeturi inclusiv branza obtinuta exclusiv din lapte de vaca (85,0% din productia totala de branzeturi) cu 4.756 tone (+9,8%), unt cu 575 tone (+9,3%), lapte acidulat (iaurt, iaurt de baut si altele) cu 4.441 tone (+3,9%).
 
Pe de alta parte, cantitatea de lapte brut importat a scazut de la 62.676 tone in ianuarie — august 2013, la 53.161 tone in perioada mentionata (-15,2%).
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016