Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Productie record de porumb estimata pentru anul viitor

productie-record-de-porumb-estimata-pentru-anul-viitor

Stocul mondial se estimeaza a fi cu aproximativ 10 la suta mai mare decat la sfarşitul acestui sezon.


Precipitatiile din ultima luna au intarziat mult campania de recoltare la porumb, atat in Europa, cat si in Statele Unite in timp ce  fermierii din America de Sud au semanat o suprafata mai mica de porumb. Cu toate acestea, la sfarsitul sezonului, stocul mondial se estimeaza a fi cu aproape  10 la suta mai mare decat la sfarşitul sezonului precedent.
 
Raportul USDA din luna octombrie estimeaza ca in sezonul 2014-2015, productia mondiala de porumb va atinge un nou record, de 990,7 milioane de tone, cu 0,2 la suta mai mare fata de sezonul trecut.
 Documentul oficial cuprinde rezultatele partiale privind productia de porumb din statele din emisfera nordica si perspectivele pentru aceasta cultura in statele din emisfera sudica, unde campania de semanat este in plina desfasurare. Productia de proumb din Statele Unite este estimata la 367,7 milioane de tone, cu 4 la suta mai mult decat anul trecut.
 
Prognoza USDA indica pentru China, in sezonul 2014-2015, o producţie de 217 milioane de tone, cu 1,5 milioane de tone mai mica decat anul trecut. Seceta a afectat provinciile din nord-est si a cauzat randamente mai mici de productie in aceaste regiuni. Consumul de porumb in China este apreciat la 220 de milioane de tone, in crestere cu 8 milioane de tone fata de sezonul precedent.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


In Uniunea Europeana, cultura de porumb a beneficiat de conditii bune de crestere, cu exceptia Spaniei. Aceeaşi prognoza USDA estimeaza o crestere a productiei europene cu 10,6 la suta fata de sezonul trecut, pana la un total de 71 de milioane de tone.
 
In acelasi timp, previziunile Strategie Grains indica o producţie de 73,3 milioane de tone pentru statele UE. Cresterea se datoreaza unor randamente de productie ridicate. Buletinul MARS UE apreciaza randamentul mediu la 7,59 tone de porumb la hectar in statele UE, in crestere cu 12,5 la suta fata de sezonul precedent si cu 11,8 la suta mai mult decat media ultimilor 5 ani.

Campania de recoltare a porumbului este intarziata si in statele UE, mai ales in Romania, Bulgaria si in Ungaria. Umiditatea mare poate creste, de asemenea, riscul de contaminare cu micotoxine  a productiei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016