Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Productii mai mari la cereale in judetele Prahova si Satu Mare

productii-mai-mari-la-cereale-in-judetele-prahova-si-satu-mare

Atat in judetul Prahova, cat si in judetul Satu Mare, anul acesta, dupa cum arata recoltele de pana acum, sunt inregistrate productii mai mari la cereale decat anul trecut.


Campania de recoltare din judetul Prahova
Recoltele culturilor de toamna de anul acesta, din judetul Prahova, au avut productii medii la hectar mai mari decat cele de anul trecut, cu aproximativ 50%.
 
Marian Marcu, purtatorul de cuvant al Directiei Agricole Judetene (DAJ) Prahova, a sustinut ca productiile de anul acesta sunt mai mari decat cele din 2012, chiar si mai mari decat cele din 2011. Productia medie de rapita la hectar, de anul acesta, este peste dublul celei de anul trecut. Acesta a mai afirmat, ca recoltarea graului s-a facut pe aproximativ 80% din suprafata cultivata, cu o productie medie de 3700 kg/ha (fata de cea de anul trecut de 2500 kg/ha). La orz, anul acesta, s-a recoltat o cantitate medie de 3800 kg/ha, fata de anul trecut cand s-a recoltata o cantitate de 2600 kg/ha, iar la rapita 2300 kg/ha anul acesta, fata de 1000 kg/ha productia de anul trecut.
 
Culturile de toamna din judetul Prahova s-au intins pe o suprafata de 45000 de hectare, din care 36000 de hectare cu grau, 5000 de hectare cu rapita, 2800 de hectare cu orz si 1200 de hectare cu orzoaica de toamna.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Campania de recoltare din judetul Satu Mare
Si aici, fermierii au obtinut productii mai mari fata de cele de anul trecut, cel putin la grau, cereala la care cantitatea recoltata a crescut cu 500 kg/ha. Cu toate acestea pretul de vanzare este mic.
 
Cu toate ca recoltarea este in toi, datele de pana acum indica productii mai mari decat anul trecut. Mircea Tudor, consilier al Directiei Agricole Satu Mare afirma ca productiile au crescut datorita vremii favorabile, ploioase. Productia medie de anul acesta la grau este de 3400 – 3600 de kg/ha, fata de cea de anul trecut de 3000 de kg/ha. „Fermierii care obtin in acest an productii frumoase sunt cei din zona Codrului, Sanislaului, Tasnadului, dar nu putem sa-i neglijam si pe ceilalti fermieri care au aplicat o tehnologie adecvata”, sustine Mircea Tudor.
 
Cu toate ca productia este mai mare decat anul trecut, nu acelasi lucru il putem spune si despre pretul graului, care este ceva mai mic decat cel de anul trecut. Anul trecut, fermierii luau 0,90 lei/kg, iar anul acesta doar 0,70 lei/kg.
 








Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016