Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Programul de distribuire a fructelor in scoli, in dezbatere publica

programul-de-distribuire-a-fructelor-in-scoli-in-dezbatere-publica

Autoritatile nu renunta la ideea implementarii unei variante mai sanatoase a programului „Cornul si laptele”, initiativa lnasata in toamna anului trecut de fostul ministrul al Agiculuturii din guvernul Ciolos, Achim Irimescu.


Desi laudata la acel moment, despre respectiva initiativa nu s-a mai auzit nimic dupa alegerile din 11 decembrie, noul ministrul al Agriculturii evidentiindu-se doar printr-o serie de declaratii aiuristice, abundand de umor involuntar si care au facut deliciul publicului.
 
Problema a revenit in actualitate in ziua ce a urmat demisiei pe care seful de la Agricultura si-a dat-o impreuna cu ceilalti colegi de cabinet, ministerul de resort anuntand organizarea unei dezbateri publice pe tema noului program care ar urma sa fie pus in aplicare peste cateva luni, odata cu inceperea noului an scolar.
 
Programul este unul mai complex decat cele derulate pana acum, incluzand pe langa distribuirea de fructe, lagume lapte si produse lacatate in scoli, si o componenta educativa, pentru a induce elevilor din scoli si gradinite un stil de viata mai sanatos.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acestia sunt coniderati ca fiind „consumatorii de maine”, fapt pentru care programul urmareste formarea de obiceiuri alimentare sanatoase bazate pe consumul de produse proaspete si reapropierea de mediul rural, care constituie sursa produselor naturale consumate.
 
Decizia de implementare a acestui nou program vine si pe fondul cresterii ingrijoratoare a fenomenului de obezitate infantila si al afecţiunilor de sanatate conexe, alimentatia sanatoasas si un stil de viaţa echilibrat fiind doua concepte cu care copiii trebuie familiarizati inca de la gradinita.
 
„Acest program reprezinta un adevarat instrument de promovare a educatiei pentru sanatate, iar masurile educative, sub diverse forme, pot contribui la o mai buna constientizare din partea copiilor despre beneficiile consumului de produse proaspete, despre gustul si varietatea produselor agricole si nu in ultimul rand, conecteaza copiii cu mediul rural, cu originea produselor pe care le consuma”, sustin reprezentantii MADR.
 
Intrucat, pentru implementarea acestui program este nevoie si de implicarea unor specialisti si din alte domenii decat cele care tin de Ministerul Agriculturii, in perioada urmatoare se va organiza o dezbatere la care sunt invitati reprezentanti ai organizatiilor societatii civile, nutritionisti, asociatii ale parintilor, specisalisti in santate si cadre didactice.
 
Organizatiile si persoanele interesate sa participe la dezbatere trebuie sa isi exprime aceasta intentie pana la data de 22 iunie, ora 14.00, trimitand un e-mail la una dintre adresele irina.georgescu@madr.ro sau vasile.dreve@madr.ro, ori sunand la unul din numerele telefon 021/3078540 sau 021/3072492, pana la data respectiva.
 
Este prima dezbatere publica pe aceasta tema, care are loc de la momentul lansarii acestei initiative, data exacta la care vor avea loc discutiile urmand a fi comunicata ulterior.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016