Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Programul Rabla pentru tractoare, impotmolit in birocratie

programul-rabla-pentru-tractoare-impotmolit-in-birocratie

Aceasta este opinia directorului IRUM Reghin, principalul producator de tractoare si utilaje agricole din Romania.


Programul Rabla pentru tractoare, demarat in urma cu patru ani, prevedea ca fermierii care detineau tractoare vechi sau alte utilaje agricole auto-propulsate, cum ar fi combinele, le puteau  predea si primeau in schimb un tichet valoric de 17.000 de lei, pentru achizitia altor utilaje noi.
 
Directorul IRUM Reghin, Mircea Oltean, a declarat, citat de Agerpres, ca in opinia sa, Programul de stimulare a innoirii parcului national de tractoare si masini agricole pe care autoritatile l-au demarat in cursul anului 2011 s-a dovedit un esec total, in special din cauza birocratiei.
 
Acesta si-a argumentat afirmatia spunand ca ideea initierii unui program Rabla pentru tractoare a fost una buna la baza, insa a fost prost pusa in practica, fiind necesara o documentatie prea stufoasa.
 
„Au fost niste incercari in ultimii ani, dar s-a dovedit ca a fost un esec, pentru ca documentatia era foarte laborioasa si complicata pentru un agricultor de rand, iar aprobarile erau mult prea de durata si atunci lumea a renuntat. Prin acel program s-a reusit sa se vanda undeva la 10 bucati. Necesarul de tractoare pentru agricultura romaneasca ar fi de 300.000 de bucati”, a declarat acesta, conform Agerpres.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Mircea Oltean a vorbit si despre concurenta de pe piata romaneasca dintre producatorii de tractoare si utilaje agricole, precizand ca unitatea pe care o conduce este principalul producator din Romania, iar cea mai mare concurenta vine din partea firmelor straine, care au ajuns sa cunoasca foarte bine nevoie pietii romanesti.

„Este o concurenta foarte mare cu cei care vin de afara, toti producatorii mondiali au pus ochii pe Romania, stiu multe lucruri despre piata de aici, si au politici speciale. La toate targurile e aglomeratie mare, toti producatorii expun, vin cu totul felul de variante”, a mai declarat pentru Agerpres directorul IRUM Reghin.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.9 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016