Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Propunerea de regulament privind FEPAM a fost adoptata

propunerea-de-regulament-privind-fepam-a-fost-adoptata

Achim Irimescu, secretar de stat al ministerului agriculturii si dezvoltarii rurale, a participat impreuna cu o delegatie din partea Romaniei, la reuniunea Consiliului ministrilor pentru agricultura si pescuit, ce a avut loc al Bruxelles in data de 15 iulie.


Scopul prinicipal al intalnirii a fost ajungerea la un acord in ceea ce priveste abordarea generala referitoare la Propunerea de Regulament privind Fondul European pentru Pescuit si Afaceri Maritime (FEPAM), pentru viitorul program 2014-2020.
 
Inca de la lansarea propunerii, Romania a sustinut importanta existentei unei politici piscicole comunitare consistente, cu o finantare corespunzatoare, insa nu a fost de acord cu un set de conditii de alocare a fondurilor ce conduc la o scadere substantiala a anvelopei financiare destinate tarii noastre, in raport cu actualul exercitiu financiar.
 
Romania a cerut validarea criteriului privind suprafata de amenajari cu acvacultura de apa dulce, dar si aplicarea unei ponderi mari privind pescuitul costier, data fiind importanta sociala a acestuia, si implicit o finantare corespunzatoare. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Romania a respins criteriul privind productia in acvacultura si criteriul privind absorbtia fondurilor, deoarece in prezent, acestea se ridica la 25% ,iar gradul de contractare este de 70%, estimandu-se ca pana la sfarsitul lui 2015 platile sa se efectueze integral.
 
Legat de sprijinul financiar alocat de FEPAM, Romania a sustinut mentinerea alocarii totale anterioare pentru dezvoltarea durabila a pescariilor, a acvaculturii si a zonelor de pescuit, considerand inacceptabila suplimentarea alocarilor pentru sprijinul de stocare si regiunile ultraperiferice in detrimentuul acesteia.
 
Propunerea de Regulament a fost adoptata cu majoritate calificata, dupa votarea in plen. Romania si Bulgaria au votat impotriva abordarii generale a propunerii FEPAM.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016