Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt propunerile Comisiei Europene pentru viitoarea Politica Agricola Comuna

care-sunt-propunerile-comisiei-europene-pentru-viitoarea-politica-agricola-comuna

Pentru urmatorul buget pe termen lung al UE, pentru perioada 2021-2027, Comisia Europeana propune modernizarea si simplificarea politicii agricole comune, conform unui comunicat al forului comunitar.


Gratie acestor propuneri, totalizand un buget de 365 de miliarde de euro, PAC ramane o politica pregatita sa faca fata viitorului, care continua sa sprijine fermierii si comunitaţile rurale, este lider al dezvoltarii durabile a agriculturii UE şi reflecta ambitia UE legata de grija pentru mediu si acriunile climatice.
 
Propunerile acorda statelor membre mai multa flexibilitate si responsabilitate in alegerea modului si a domeniilor in care sa investeasca finantarea PAC care le revine, in scopul de a indeplini obiectivele ambitioase stabilite la nivelul UE, pentru a avea un sector agricol inteligent, rezilient, sustenabil si competitiv, asigurand, totodata, un sprijin echitabil si mai bine directionat pentru venitul fermierilor.
 
Printre propunerile comisiei pentru modernizarea si simplificarea PAC se afla un nou mod de lucru: statele membre vor dispune de mai multa flexibilitate in ceea ce priveste modul de a utiliza alocarile lor din finantare, ceea ce le permite sa conceapa programe adaptate care sa raspunda in mod cat mai eficace preocuparilor fermierilor si ale comunitatilor rurale mai extinse.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Statele membre vor avea si posibilitatea de a transfera pana la 15% din alocarile lor din PAC intre platile directe si dezvoltarea rurala si invers, cu scopul de a se asigura ca prioritatile si masurile lor pot fi finantate.
 
Conditiile de concurenta echitabile intre statele membre vor fi asigurate prin urmatoarele actiuni: planuri strategice care vizeaza intreaga perioada, stabilind modul in care fiecare stat membru intentioneaza sa realizeze cele noua obiective economice, de mediu si sociale de la nivelul UE, recurgand atat la platile directe, cat si la dezvoltarea rurala.
 
Comisia va aproba fiecare plan pentru a garanta coerenta si protectia pietei unice si va urmari indeaproape performantele fiecarei tari si progresele inregistrate in directia atingerii tintelor convenite.
 
De asemenea, va exista mai multa echitate printr-o mai buna directionare a sprijinului: platile directe vor constitui in continuare o parte esentiala a politicii, asigurand stabilitate si previzibilitate pentru fermieri.
 
Se va acorda prioritate sprijinirii fermelor mici si medii, acestea reprezentand majoritatea sectorului agricol al UE, si ajutorului acordat tinerilor fermieri. Comisia ramane fidela angajamentului de a obtine o distribuire mai echitabila a platilor directe intre statele membre prin convergenta externa.
 
In plus, platile directe catre fermieri vor fi reduse incepand de la 60.000 de euro si plafonate pentru plati peste 100.000 de euro pe ferma. Se vor lua in considerare in totalitate si costurile cu forta de munca. Aceasta masura este conceputa pentru a asigura o distribuire mai echitabila a platilor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016