Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proteste ale legumicultorilor olteni privind conditiile de valorificare a productiei

proteste-ale-legumicultorilor-olteni-privind-conditiile-de-valorificare-a-productiei

In judetul Olt, in zona Ciupercenii Noi-Desa-Tunari -Smirdan-Motatei, legumicultorii sunt nemultumiti de conditiile de valorificare a productiei. Organizati in asociatii familiale, organizatii nonprofit, intreprinderi individuale, dar si producatori individuali acestia proteseteaza impotriva nemultumirilor pe care le au.


Asociatia Agroal Product, a lansat un comunicat de instiintare, in care sunt expuse motivele pentru care legumicultorii din zona Ciupercenii Noi-Desa-Tunari -Smirdan-Motatei au inceput protestele. Cei peste 180 de fermieri care au semnat pentru acest protest, se adreseaza Guvernului, Ministerului Agrciulturii, Ministerului de Finante, supermarketurilor, dar si bancilor.
 
„1. Impotriva: tratamentului la care sunt supusi atunci cand trebuie sa-si valorifice productia in pietele agroalimentare; lipsa spatiilor in piete publice, ocupate in mare parte de intermediari, care in cardasie cu administratia fac legea (ex. Piata Sibiu, Piata Alba-Iulia, Piata Deva, Piata Targu Mures, etc.); rezervarii locurilor la tarabe (mese) in piete, care se face in lunile ianurie-februarie cu scopul de a se atribui unui numar restrans de intermediari; promisiunilor MADR, ramase fara rezultate, de a reglementa comercializarea legumelor si fructelor in piete, de a separa producatorii de comercianti, cu scopul combaterii evaziunii fiscale si fiscalizarea comerciantilor. 
Credem ca influenta comerciantilor si importatorilor de legume-fructe a avut o mare contributie in luarea deciziilor "promise", inclusiv prin acte normatie supuse dezbaterii publice si "uitate" a fi aprobate.
 
2. Impotriva practicilor lanturilor de magazine, care dupa ce semneaza contracte cu P.F.A., I.I. si asociatii ale producatorilor (ex. Asociatia Agroal Product) nu deruleaza achizitia produselor indigene invocand diverse motive (neintemeiate): lipsa ambalajelor, pe care tot ei se angajeaza sa le livreze, achizitia numai a marfii la standarde EXTRA, perioada neoptima, etc.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Cu toate acestea pe rafturile magazinelor se afla marfa de import, mult mai scumpa si sub calitatea celei indigene. Explicatiile ca, nu se asigura ritmicitate si calitate in aprovizionare este puerila si urmareste umplerea buzunarelor intermediarilor. 
 
3. Impotriva lipsei de decizii administrative ministeriale si guvernamentale privind sprijinul acordat agricultorilor si in mod special a legumicultorilor, dat fiind faptul ca pentru suprafetele mici cultivate de fermieri (sub 0,5 ha) nu se primesc subventii; lipsei luarii de masuri privind reducerea evaziunii in sectorul legume-fructe, limitandu-se numai la "controale inopinate" (care se stiu cu 24 ore inainte) la comerciantii cu depozite sau magazine.
 
4.  Impotriva activitatii bancilor si IFN-urilor, care prin practici de necreditare pun fermierii pe drumuri inutile, solicitandu-le fel si fel de acte, inclusiv adeverinta ca sunt salariati, neluand in calcul ca fermierii solicitanti, au un Contract de productie si Desfacere produse, au un venit anual stabilit (cu ce oare este mai valabil un Contract de Munca, unde salariatul poate inceta activitate la initiativa lui sau a angajatorului fara
a tine cont de angajementele bancare?”, se arata in comunicat.
 
Acestia sunt hotarati sa mearga mai departe, daca nu vor fi luati in seama: „Daca protestul nostru va ramane fara rezultat, ne rezervam dreptul de a recurge la oricare alte forme legale: miting la sediile: Guvernului, MADR, supermarketurilor, punctul de achizitie/depozit Poiana Mare; deplasarea pe rute stabilite cu mijloace de transport incarcate cu legume (2 tone rosii, 2 tone castraveti, 2 tone ardei gras, 2 tone varza, 2 tone fasole verde, dovlecei/vinete/etc.), cu viteza de deplasare de 5 km/ora, catre spitale, gradinite, camine de batrani si in parcarile supermarketurilor, unde vor fi oferite 1 kg legume fiecarui doritor de a vedea calitatea si gustul produselor noastre”.













Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016