Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Renuntati la coaja portocalelor din prajituri, ne avertizeaza specialistii

renuntati-la-coaja-portocalelor-din-prajituri-neavertizeaza-specialistii

In aceasta perioada, supermarketurile abunda in fructe precum portocale, lamai si mandarine. Sunt delicioase, au multe vitamine si, mai ales, sunt ieftine, fiind sezonul lor. Putini cunosc, din pacate, ca in coaja fructelor se afla inclusiv substante care nu au ce cauta la masa noastra.

Atentie la prajituri! Nu mai folositi coaja rasa!
Fructele sunt aduse din tarile de origine in containere speciale. Pentru a fi protejate de boli, pe parcursul transportului si in depozite, coaja lor este tratata cu substante chimice care, in mod normal, nu afecteaza pulpa fructelor. Substantele nu au miros si nu pot fi detectate. Conform Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania, ele nu prezinta nici un pericol daca nu sunt inghitite. Cu alte cuvinte, daca nu consumam si coaja.


In Romania insa, foarte multe gospodine folosesc, pentru a da aroma prajiturilor, coaja rasa de portocale sau lamai, pastrata cu zahar. In acest fel, substantele cu care au fost tratate fructele ajung direct in preparatele noastre, fiind un pericol in special pentru cei mici. Acestia pot fi afectati prin aparitia unor intoxicatii sau alergii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Efectele produse de substantele din coaja citricelor
* E 230 Difenilfenol - Conservant artificial. Este un pesticid care impiedica dezvoltarea mucegaiurilor pe coaja fructelor. Se recomanda spalarea pe maini dupa cojirea unui fruct. Testele de laborator au demonstrat ca poate provoca sangerari interne, ingurgitat in concentratii mari. Doza maxima admisa este de 0,1 mg / kg corp.
* E 231 Ortofenilfenol – conservant de suprafata. Poate produce alergii la contactul cu pielea, indeosebi la copii. Doza maxima admisa este de 0,2 mg / kg corp.
* E 233 Tiabendazol – fungicid utilizat pentru suprafata fructelor. Doza maxima admisa este de 0,1 mg / kg corp.

Informatiile pe care vi le-am prezentat au fost publicate de un grup de cercetatori de la Universitatea din Wageningen, Olanda, in colaborare cu profesori din cadrul Universitatii Dunarea de Jos, din Galati.

Resurse utile:
Food-info (ro) (eng)
APCR (ro)
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016