Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reprezentantii MADR s-au intors de la Salonul international pentru Agricultura de la Paris

reprezentantii-madr-s-au-intors-de-la-salonul-international-pentru-agricultura-de-la-paris

Delegatia Romaniei a fost condusa de secretarul de stat Daniel Botanoiu.


Daniel Dumitru Botanoiu, secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a participat in perioada 20 - 21 februarie 2015 la cea de a 52-a ediţie a Salonului Internaţional pentru Agricultura, care s-a desfasurat in Franta, la Paris si a reunit importanti actori implicati in domeniu, care au prezentat evolutiile si tendintele actuale ale sectorului agricol francez si mondial. Din delegatia Romaniei a faut parte si Alina Hetrea, director de cabinet secretar de stat.
 
Cu prilejul manifestarii, a fost organizat Forumul International cu tema „Agricultura si schimbarile climatice”, in cadrul caruia participantii din peste 85 de state – reprezentanti ai ministerelor Agriculturii si Mediului si ai agentiilor din sector, au avut un schimb de idei si opinii privind schimbarile climatice si consecintele acestora pentru agricultura, reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, rolul politicilor publice pentru ca agricultura sa faca fata schimbarilor climatice, identificarea de solutii pentru o agricultura competitiva in contextul schimbarilor climatice.
 Intre inaltii oficiali care au participat la eveniment s-au numarat presedintele Republicii Franceze, Francois Hollande, ministrul francez al Afacerilor Externe şi Dezvoltarii Internaţionale, Laurent Fabius, directorul general al FAO, José Graziano da Silva, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor Exploatatiilor Agricole, Xavier Beulin.
 
Secretarul de stat, Daniel Dumitru Botanoiu, a afirmat, in discursul sau, ca agricultura reprezinta o sursa importanta de emisie a doua gaze cu efect de sera, cum sunt oxidul de azot, eliberat in atmosfera de terenurile agricole din cauza transformarii microbiene a ingrasamintelor ce contin azot, si metanul, rezultat in mare parte ca urmare a utilizarii ingrasamintelor provenite din procesele de digestie ale animalelor rumegatoare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„Sectorul agricol trebuie sa identifice solutii de adaptare, la niveluri diferite, pornind de la optiuni tehnologice pana la imbunatatirea practicilor de gestionare a fermelor, dar si a politicilor si strategiilor din domeniu. Producatorii agricoli asigura utilizarea durabila a resurselor de apa, atat prin practici agricole adecvate, cat si prin introducerea in cultura a unor specii sau varietati de plante adaptate noilor conditii meteorologice, cum sunt cele rezistente la caldura si seceta, sau prin impadurirea unor suprafete de teren agricol pentru reducerea efectelor inundatiilor sau a vantului puternic”, a declarat Daniel Dumitru Botanoiu.
 
Salonul International de Agricultura este un evenimentul anual, care a reunit peste 1.000 de expozanti internationali, producatori agricoli, de echipamente si utilaje agricole, furaje si nutreturi, precum si de alimente si bauturi. Anul acesta, organizatorii estimeaza ca expozitia a fost vizitata de peste 700.000 de persoane, la standuri fiind vor expuse aproape 4.000 de animale de rasa.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016