Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania, cel mai scump zahar din regiune

romania-cel-mai-scump-zahar-din-regiune

O analiza recenta a celor de la XTB (X-Trade Brokers, una dintre cele mai mari companii de brokeraj din Europa) arata ca in Romania, pretul mediu de retail al unui kilogram de zahar ajunge la 1,6 dolari si este cu mult mai mare decat cel tranzactionat pe bursa, adica 35,9 centi/kg, la sfarsitul lunii iunie.


In analiza se arata in felul urmator: “Pretul de retail al zaharului a crescut in continuu incepand cu anul 2006, desi pe bursa cotatiile zaharului au scazut constant in ultimii doi ani. Spre exemplu, la inceputul lunii iunie a acestui an zaharul se tranzactiona pe bursa la cel mai scazut nivel din ultimii trei ani, de 28,6 centi pe kilogram, cu aproximativ 40% mai putin fata de 2011. In toata aceasta perioada, contrar evolutiei de pe piata bursiera, pretul de retail a crescut cu aproximativ 25%. Totusi, chiar si in aceste conditii, vanzarile de zahar au continuat sa creasca in Romania, atat catre retaileri, cat si catre producatorii de bauturi racoritoare. Spre exemplu, Agrana, unul dintre cei mai mari actori de pe piata zaharului, a inregistrat anul trecut, pe piata locala, o crestere a vanzarilor cu 19,8%”.
 
In analiza se mai precizeaza, ca mai sunt si alte state cu pretul de retail in crestere, dar nu cu ritmul din Romania. In majoritatea acestor tari, zaharul are un pret mai scazut decat la noi. In Polonia, de exemplu, pretul mediu de retail al unui kilogram de zahar este de 1,1 dolari, in timp ce in Cehia este de 0,9 dolari, iar in Bulgaria de 1,2 dolari.
 
In Romania, pretul de la raft este mai ridicat si datorita TVAului, care este acelasi pentru toate categoriile de bunuri, de 24%. Un alt motiv pentru pretul ridicat al zaharului ar mai fi si costurile de productie.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
„Spre deosebire de tara noastra, în majoritatea tarilor membre ale UE se aplica o cota redusa de TVA la alimentele de baza, cuprinsa intre 5% si 20%. Totusi, chiar si excluzand contributia TVA-ului, pretul in Romania ramane cel mai ridicat din regiune (1,6 dolari in Romania, comparativ cu 1,1 in Polonia, 0,9 in Cehia, 1,2 in Bulgaria). Chiar si in Ungaria, singura tara europeana care practica un nivel al TVAului mai ridicat decat in Romania, aplicabil inclusiv in cazul alimentelor de baza, zaharul se vinde mai ieftin, respectiv cu 1,4 dolari pe kilogram”, arata analistii XTB Romania.










Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016