Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania participa la a 83-a editie a expoziţiei internationale „Saptamana verde”

romania-participa-la-a-83-a-editie-a-expozitiei-internationale-saptamana-verde

Cu aceasta ocazie, vor fi expuse si produse a caror documentatie se afla in diverse stadii de verificare la directiile de specialitate ale Comisiei Europene: carnatii de Plescoi, din judetul Buzau, Scrumbia de Dunare afumata de la membrii Asociatiei Ro-Pescador din Tulcea si Cascavalul de Saveni de la Asociatia Producatorilor din Botosani.


In perioada 19 - 28 ianuarie 2018 va avea loc, la Berlin, cea de a 83- a editie a expozitiei internationale „Saptamana Verde”, la care Bulgaria va fi tara partenera.
 
La editia din acest an, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va participa cu un stand la care vor fi prezenti experti din cadrul directiilor tehnice iar din partea conducerii institutiei va participa secretarul general, Constantin Ilie Aprodu.
 
La standul MADR din incinta expozitiei, vizitatorii vor putea degusta produse romanesti inregistrate cu Indicatie Geografica Protejata precum Magiun de prune Topoloveni din judeţul Arges, Salam de Sibiu al celor 6 membri ai Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu, din judetele Bacau, Sibiu, Brasov, Calarasi, Ilfov si Bucuresti, Novac afumat din Tara Barsei, judetul Braşov.
 
Totodata, Telemeaua de Ibanesti de la membrii Asociatiei pentru promovarea produselor traditionale de pe Valea Gurghiului, judetul Mures, produs inregistrat cu Denumire de Origine Protejata, va putea fi degustata de cei interesati.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
La „Saptamana Verde” vor fi expuse si produse a caror documentatie se afla in diverse stadii de verificare la directiile de specialitate ale Comisiei Europene: carnatii de Plescoi, din judetul Buzau, Scrumbia de Dunare afumata de la membrii Asociatiei Ro-Pescador din Tulcea si Cascavalul de Saveni de la Asociatia Producatorilor din Botosani.
 
De asemenea, vor mai fi oferite, spre degustare, alte patru produse a caror documentatie este in curs de finalizare pentru a obtine protectie europeana: Telemea de Sibiu de la Asociatia Producatorilor de Telemea de Sibiu, Virsli de Hunedoara de la Asociatia pentru Promovarea Produsului „Virsli de Hunedoara”, Branza de Vaideeni obtinuta de membrii Cooperativei Agricole Vaideeni si Salata cu icre de stiuca de la Asociatia Ro-Pescador din Tulcea.
 
Membrii asociatiilor din judetele care fac parte din filialele locale ale Federatiei Nationale a Producatorilor de Produse Traditionale le vor oferi vizitatorilor, spre degustare, preparate din diferite regiuni ale Romaniei, cum ar fi produse din lapte: branza, cascaval afumat si neafumat, telemea, branza de burduf in coaja de brad şi in membrana naturala, caş afumat/neafumat.
 
De asemenea, vor putea fi degustate atat produse din carne (carnati de porc sau oaie, slanina afumata, costita afumata, muschi afumat, ghiudem, babic, carnati picanti, carnati de casa, pecie afumata, pestisor afumat, clisa afumata, costita afumata, jumari de porc, carnati de porc, carne afumata la garnita, muschi perpelit etc.) cat si produse de panificatie si patiserie (cozonac Domnesc, Cozonac Comoara Macinului, paine cu cartofi, paine impletita la tava).
 
Nu vor lipsi nici produsele din peste (bagheta pescareasca, batog afumat, pastrav ardelenesc, pastrama pescareasca, icre de crap, de stiuca, sardeluta marinata in ulei picant, batog de somn, pastrama de somn) si nici bauturile spirtoase precum Palinca, Tuica de Arges si Tuica Zetea de Mediesul aurit, dar si vinul alb si rosu.
 
Oaspetii targului se vor putea delecta, de asemenea, cu delicatese precum dulceata de cirese amare, capsune, visine, zmeura, gem de prune, zacusca si tocana de legume, dar si cu vestitele prune uscate de Leleasca. La standul MADR se vor regasi si gustoasele mere de Voinesti.
 
Motivele traditionale din ii romanesti, cu elemente de etnografie si folclor din Oltenia si Crisana, se vor regasi in decorul standului MADR si ii vor introduce pe vizitatori intr-o atmosfera care inspira traditie tipic romaneasca.
 
Pentru prima data la un targ international, reprezentantii MADR vor prezenta, in cadrul standului, 16 produse din cele 30 inregistrate in Registrul national al produselor montane: suc natural din mere „KOP”, suc natural din pere „KOP”, suc natural din mere şi sfecla roşie „KOP”, suc natural de mere, suc natural de pere, suc natural de mere si pere, miere din judetul Caras Severin, cascaval de Ibanesti, smantana de Ibanesti, urda de Ibanesti, cascaval taranesc Valdostana, branza de burduf Valdostana, cascaval Valdostana, sana, iaurt si chefir din judetul Harghita.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016