Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania primeste 54 de milioane de euro pentru lucrari de prevenire a inundatiilor

romania-primeste-54-de-milioane-de-euro-pentru-lucrari-de-prevenire-a-inundatiilor

Comisia Europeana a aprobat acordarea unui sprijin nerambursabil de 54 de milioane de euro Romaniei, pentru realizarea unor lucrari de prevenire a inundatiilor in zonele de risc. Beneficiarul proiectului este Administratia Nationala "Apele Romane", iar proiectul se numeste "Watman - Sistem informatic pentru managementul integrat al apei - Faza I", investitia totala fiind de 63 milioane de euro. Investitia va fi finantata in cadrul Fondului de Coeziune, iar partea de cofinantare va fi asigurata de beneficiar.


Proiectul contribuie la indeplinirea obiectivelor POS Mediu, axa prioritara 5 "Dezvoltarea infrastructurii adecvate de prevenire a riscurilor naturale in zonele cele mai expuse la risc" - domeniul major de interventie 1 "Protectia impotriva inundatiilor prin dezvoltarea unui management durabil al inundatiilor, in zonele cele mai vulnerabile" din cele 11 bazine hidrografice - Somes-Tisa, Crisuri, Mures, Banat, Jiu, Olt, Arges-Vedea, Buzau-Ialomita, Siret, Prut-Barlad si Dobrogea-Litoral.

Lucrarile, echipamentele si dotarile propuse a fi realizate si achizitionate conduc la stabilirea unei baze adecvate de infrastructura la nivel national pentru prevenirea inundatiilor si atenuarea consecintelor distructive ale acestora.

Proiectul presupune modernizarea echipamentelor de prevenire a inundatiilor si riscurilor asociate, reducerea efectelor inundatiilor, inclusiv a poluarii, optimizarea securitatii si eficientei infrastructurii deja existente si capacitatii Administratiei Nationale "Apele Romane" de a reactiona in mod adecvat in cazul unei inundatii. imbunatatirea echipementelor de masura si monitorizare este de asemenea prevazuta, inclusiv echiparea statiilor de pompare cu echipamente si programe IT, precum si crearea unor centre de coordonare si reactie rapida in cazul inundatiilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Implementarea proiectului va avea un impact pozitiv considerabil asupra populatiei (aproximativ 1,5 milioane de locuitori vor beneficia de protectie impotriva inundatiilor in zonele de interventie). Ca urmare a implementarii proiectului s-a estimat ca riscul de producere a inundatiilor va fi diminuat cu 7% in bazinele hidrografice vizate in cadrul proiectului.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016