Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romanii au preferat vinurile rosii pe final de an

romanii-au-preferat-vinurile-rosii-pe-final-de-an

Consumul de vin a crescut cu peste 50 la suta in perioada sarbatorilor de iarna fata de o luna normala, romanii preferand insa vinurile rosii in luna decembrie, cu toate ca de obicei aleg vinurile albe.


In perioada sarbatorilor de iarna comertul cu vin a crescut cu peste 50% fata de o luna normala si in special creste consumul de vinuri rosii, romanii alegand de obicei vinurile albe. Desi nu exista studii de piata, consumul total de vin in decembrie este estimat la 50 de milioane de litri, insa numai 40% provine din piata fiscalizata.
 
Patronatul National al Viei si Vinului estimeaza productia de vin de anul acesta in media ultimilor ani, cu putin peste 4 milioane hectolitri, insa din punct de vedere calitativ, anul de recolta 2015 a fost unul atipic, cu variatii de calitate si cantitate medie la hectar de la o regiune la alta.
 
„Paradoxal, desi am avut o vara si o toamna propice culturii de vita de vie, cu precipitatii suficiente si cu perioada prelungita de insolatie, tocmai acest aspect, in general favorabil obtinerii vinurilor de calitate ridicata, a creat probleme viticultorilor in anumite regiuni viticole, in special Moldova, Vrancea. Temperaturile foarte ridicate au blocat in anumite parcele viticole procesul de fotosinteza si a incetinit acumularea zaharurilor in struguri. Aceasta situatie nu este insa cu impact relevant la nivel national deoarece, din informatiile culese de noi de la producatorii de vin, exista asteptari importante referitor la calitatea vinurilor de la producatorii consacrati care au urmarit cu atentie aplicarea corecta si la timp a tratamentelor fitosanitare”, a explicat directorul general al Patronatului National al Viei si Vinului, Ovidiu Gheorghe.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
La nivel european, Romania se situeaza in parametrii productiilor tarilor importante din punct de vedere vitivinicol, liderul mondial fiind insa Italia, cu o productie de 48,9 milioane hectolitri in 2015, urmata foarte aproape de Franta cu 47,4 milioane hectolitri. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016