Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Aproape un milion de porci ajung pe mesele romanilor, de Craciun
Romanii mananca de Craciun aproximativ un milion de porci, reprezentand 14 la suta din consumul anual, iar peste 400.000 dintre animale sunt sacrificate in curtile oamenilor.
Ioan Ladosi, presedintele Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania a declarat recent ca in ferme se taie intr-un an aproximativ 3,5 milioane de porci, dintre care, de Craciun, in jur de 400.000.
Totodata, se importa anual 1,6 milioane de porci, 200.000 dintre animale intrand in Ε£ara in perioada Craciunului.
„Putem estima ca, pe langa acestia, intr-un an, romanii taie in curtile proprii aproximativ doua milioane de porci, dintre care 400.000 in perioada Craciunului”, a mai spus reprezentantul patronatului.
In concluzie, din totalul consumului anual de aproximativ 7 milioane de porci, romanii mananca de Craciun in jur de un milion de animale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome
Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...
valabila 48h
„Consumul anual de carne de porc pe an este totusi mic in Romania, de 20 de kilograme, la jumatate fata de media europeana”, a mai spus Ladosi.
El a afirmat ca taiatul porcilor in curtile oamenilor se mai practica inca in majoritatea tarilor din Europa Centrala si de Est, dar obieciul este mai pregnant in Balcani.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura