Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rompan: Reducerea TVA la paine a crescut puterea de cumparare si a sporit numarul de angajati cu forme legale

rompan-reducerea-tva-la-paine-a-crescut-puterea-de-cumparare-si-a-sporit-numarul-de-angajati-cu-forme-legale

Conform lui Aurel Ppoescu, presedintele Rompan, puterea de cumparare a populatiei a crescut cu 136 de milioane de euro , iar numarul angajatilor cu contract de munca sa majorat cu circa 7.000


In cursul zilei de ieri MADR a organizat o conferinta de presa cu tema „Evaluarea ex – post a efectelor macroeconomice ale reducerii TVA la faina, paine şi specialitaţi de panificaţie”, la care au participat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, Ministrul de Finante Ioana Petrescu si reprezentanti ai producatorilor din industria de morarit si panificatie.
 
Printre acestia s-a aflat si presedintele Rompan, Aurel Popescu, asociatia pe care o reprezinta fiind prima constituita in Romania in 1990, cuprinzand 300 de societati din toate domeniile din industrie.
 
Cu aceasta ocazie presedintele rompan a declarat ca un lucru important care s-a constatat dupa reducerea TVA la paine este ca a crescut puterea de cumparare a populatiei cu 136 de milioane de euro, iar economiile inregistrate de populatie in acest an s-au mutat in cumpararea altor produsele alimentare sau industriale.
 
Afirmatiile sale se bazeaza pe un studiu al Institutului National de Statistica efectuat la comanda Rompan, privitor la impactul pe care l-a avut reducerea tva la paine si produse de panificatie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„Ne bazam pe date foarte corecte primite si cumparate de la statistica si ele demonstreaza ca productia fiscalizata a crescut cu 20 la suta fata de aceeasi perioada a anilor 2012 si 2013, pentru ca ne referim la septembrie 2013 pana la septembrie 2014. Deci din 70 la suta evaziune fiscala a ramas 50 la suta. Productia fiscalizata toata se ridica la 280.000 de tone de produse inregistrate statistic care s-au vandut cu bon fiscal si care au creat un impact in piata, in sensul ca productia fiscalizata este sigura din punct de vedere alimentar. Noi avem anual o productie de 1,8 milioane de tone de paine”.
 
Efectele masurii s-au vazut si in cresterea numarului de salariati angajati cu forme legale in acest sector, numarul acesta crescand, conform lui Aurel Popescu , cu aproximativ 7.000.
 
„Erau in jur de 5.000 de firme, iar acum mai sunt 4.570 inregistrate la Autoritatea Veterinara pentru ca multi care faceau evaziune s-au mutat in alta parte pentru ca aici nu a mai mers. In schimb, a crescut numarul salariatilor inregistrati cu carte de munca, cu vreo 7.000 de oameni, ceea ce are un impact pozitiv in piata. O alta latura importanta este legata de insolvente si falimente. Sigur ca este loc de mai bine, dar este important ca nu am mai inregistrat falimente si insolvente in sector”, a precizat in acest sens presedintele Rompan.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016