Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rovana Plumb a participat la reuniunea Consiliului Informal de Mediu al Uniunii Europene

rovana-plumb-a-participat-la-reuniunea-consiliului-informal-de-mediu-al-uniunii-europene

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb a participat, in perioada 22-23 aprilie 2013, la reuniunea Consiliului Informal de Mediu al Uniunii Europene ce se desfasoara la Dublin, Irlanda.


In cadrul primei sesiuni a Consiliului informal de Mediu au avut loc discutii pe marginea recentei Comunicari a Comisiei Europene, "Crearea pietei unice pentru produse ecologice".

Analiza si discutiile purtate au fost concentrate pe modalitatea in care piata interna a UE poate juca un rol cat mai important in recompensare produselor eficiente si poate facilita includerea sporita a produselor si a practicilor ecologice pe piata UE.

Metodele de masurare a performantelor de mediu ale produselor, dar si ale organizatiilor, recomandate de Comisie, vor fi supuse, incepand din 2013, unei faze de testare/proiect - pilot de catre sectorul privat, printr-o participare voluntara a partilor interesate, pe o perioada de 3 ani.

Dupa faza pilot, Comisia Europeana va evalua progresul inregistrat si pe baza acestor rezultate va elabora propuneri.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


In interventia sa, seful delegatiei romane, ministrul Rovana Plumb, a subliniat necesitatea identificarii de solutii fezabile, care sa raspunda provocarilor actuale, referitoare la limitarea resurselor naturale si degradarea din ce in ce mai accentuata a mediului.

"in acest scop, o piata unica a produselor verzi, concentrata in special la nivelul IMM-urilor, poate ajuta economia sa se adapteze la constrangerile de mediu si resurse, in scopul imbunatatirii competitivitatii si crearii de noi locuri de munca", a precizat ministrul Plumb.

in continuare, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice a subliniat necesitatea identificarii de mecanisme financiare inovative si a dezvoltarii de parteneriate public-privat, evidentiind acordurile voluntare dintre autoritatile publice, societatile comerciale si ONG-uri, care functioneaza din ce in ce mai mult in Romania, in domeniul managementului deseurilor.

In discursul sau, Secretarul de stat, Elena Dumitru, membra a delegatiei Romaniei la Consiliul Informal de Mediu, a accentuat importanta campaniilor de constientizare care se organizeaza in Romania in ceea ce priveste aplicarea schemei EMAS si etichetei ecologice, aspect apreciat ulterior de Presedintia irlandeza a UE in concluziile acestei sesiuni.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016