Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

S-a dublat consumul de carne de oaia in Romania

s-a-dublat-consumul-de-carne-de-oaia-in-romania

Seful MADR spune ca aceasta crestere spactaculoasa a avut loc ca urmare a demararii campaniei nationale „Alege oaia”.


Consumul de carne de oaie a crescut cu 104% dupa campania „Alege oaia”, a anunrat ministrul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, sambata, la Slatina.
 
Ministrul Agriculturii a subliniat ca „Alege oaia” se deruleaza foarte bine si, dupa ce a vizitat standurile de la Slatina si a discutat cu fermierii, s-a declarat mulţumit de ce a vazut si a observat ca sunt multe lucruri de rezolvat in zona.

Petre Daea a amintit ca programul „Alege oaia!” a inceput in judeţul Olt. si a mai declarat csa ca prin programul de sustinere a productiei de lana au fost colectate peste 6.000 de tone de lana, cea mai mare parte din cantitate ajungand la export.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

„A crescut consumul de carne de oaie: 104% cresterea consumului de carne de oaie in Romania si cresterea interesului pentru a valorifica toate produsele de la oaie. Pana in anul 2017, 70% din cantitatea de lana a tarii fie ca era abandonata, fie ca i se dadea foc. Acum, niciun fir de lana nu ramane pe camp pentru ca sunt interesati prin programul pe care l-am dat tarii. Guvernul a aprobat bani seriosi pentru sustinerea acestui program, acum in tara sunt 28 de centre de colectare a lanii. Pana la aceasta data s-au luat peste 6.000 de tone de lana, iar din aceasta cantitate peste 5.000 de tone s-au livrat la export”, a aratat Petre Daea.
 
Acesta a susţinut ca in paralel cu procesul de colectare a lanii trebuie realizate linii de prelucrare, de pregatire şi spalare a acesteia pentru a creste pretul.
 
„Nu e bine sa o livram la export, dar nu avem solutie la aceasta data, pentru ca preturile sunt mici. Motiv pentru care, in paralel cu acest proces de colectare a lanii in depozite si valorificarea ei, facem linii de prelucrare privind pregatirea, spalarea lanii, in asa fel incat pretul sa creasca. Acum, pretul la lana la Turcana este undeva in jur de doi lei si chiar mai putin, in functie de calitate, la merinos ajunge la patru lei pe kilogram. In conditiile in care facem acest proces de spalare si apoi de valorificare superioara, pretul creste, castigul de asemenea, interesul se dezvolta”, a spus ministrul.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016