Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Salam infestat cu virusul pestei porcine, confiscat la vama

salam-infestat-cu-virusul-pestei-porcine-confiscat-la-vama

Examenele de laborator, realizate de Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Siguranţa Alimentelor din cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Satu - Mare, au pus in evidenta prezenta virusului pestei porcine africane intr-o proba recoltata dintr-un salam, confiscat de la un cetatean din Ucraina.


Conform unui comunicat al Autoritaţii Nationale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor, respectivul produs facea parte dintr-un lot de produse alimentare confiscate, in data de 26 martie, de autoritaţile vamale.
 
Conform procedurilor, produsele confiscate au ajuns la inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranţa alimentelor din cadrul Postului de Inspectie la Frontiera Halmeu, judeţul Satu-Mare), care le-au trimis DSVSA Satu-Mare pentru distrugere prin incinerare.
 
Probele recoltate din acest produs se afla acum la Institutul de Diagnostic şi Sanatate Animala, Laboratorul National de Referinta pentru pesta porcina africana, pentru confirmarea diagnosticului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acest rezultat de laborator vine in sprijinul ipotezei rezultate in urma investigatiilor echipei de inspectori ai DSVSA Satu-Mare, intreprinse in urma confirmarii, anul trecut, a primului focar de pesta porcina africana din tara noastra, ca virusul bolii a fost introdus in tara prin intermediul unor produse de origine animala contaminate, provenite din Ucraina.
 
Din luna august a anului trecut, ANSVSA, prin structurile teritoriale de la nivel judetean, monitorizeaza situatia epidemiologica din Romania si colaboreaza permanent cu alte institutii ale statului, pentru limitarea extinderii şi pentru eradicarea bolii.
 
Autoritatea subliniaza ca pesta porcina africana reprezinta un pericol ridicat de contaminare pentru porcii domestici si salbatici, prin faptul ca boala este cauzata de un virus foarte rezistent in mediu si alimente, putand rezista pana la 3 - 6 luni in produsele din carne de porc.
 
ANSVSA reaminteste, totodata, despre interdictia de introducere in tara a porcilor vii, carnii de porc proaspata, refrigerata sau congelata, produselor din carne (carnati, sunca, carne sarata etc.), provenite din Republica Moldova si Ucraina.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016