Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Salarii de invidiat pentru tractoristii din Arad

salarii-de-invidiat-pentru-tractoristii-din-arad

Acestia castiga intre 4.000 si 14.000 de lei pe luna, insa si responsabilitatile pe care le au sunt pe masura.


Tractoristii angajati in Arad au ajuns sa castige pana la 14.000 de lei pe luna, cel mai mic salariu fiind de 4.000 de lei, dupa ce patronii au cumparat utilaje computerizate, astfel ca persoanele care le conduc au cunostinte speciale, dar si responsabilitaţi foarte mari pentru a evita avariile.
 
Astfel, in judet, una dintre cele mai bine platite meserii este cea de tractorist, pentru ca de caţiva ani aceasta nu mai presupune doar manevrarea utilajului, ci si cunostinte speciale, in conditiile in care noile echipamente folosite in agricultura sunt computerizate.
 
Tractoristii caştiga de la 3.000 de lei pe luna, daca lucreaza pe utilaje vechi, pana la 14.000 de lei pe luna, daca opereaza combine sau alte utilaje agricole computerizate.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Managerul Combinatului Agroindustrial Curtici, Dimitrie Musca, spune ca aproape toate utilajele au fost schimbate in ultimii ani, investitiile ajungand la 10 milioane de euro. Astfel, unele combine costa 400.000 – 500.000 de euro, motiv pentru care cei care le opereaza sunt platiti foarte bine.
 
„Nu poti da pe mana unui om un echipament atat de scump fara sa nu-l platesti pe masura. Responsabilitatile sunt foarte mari, dar acesti angajati au si cunostinte speciale. Sunt adevarati profesionisti, care pot opera utilaje complet computerizate. E greu sa-i mai numim in ziua de astazi tractoristi”, a declarat Musca, managerul celui mai mare combinat agricol din vestul tarii.
 
El spune ca salariul mediu incasat de catre cei 40 de tractoristi pe care ii are este de 6.000 de lei, insa sunt cativa angajaţi care castiga 12.000 - 14.000 de lei. Cel mai mic salariu este castigat de tractoristi care opereaza utilaje mai putin scumpe, ei primind in mana in fiecare luna 4.000 de lei.
 
„Acesti oameni isi merita banii pentru ca lucreaza cel putin 12 ore pe zi. Oricum, noi ne-am permis, in ultimii ani, sa lucram cu personal restrans, datorita dotarilor pe care le avem. Lucram in fiecare zi sute de hectare de teren”, a declarat Musca.
 
El a adaugat ca prefera sa plateasca salarii mari decat sa piarda angajati calificaţi, pe care i-a pregatit in ultimii ani.
 
Unul dintre tractoristii combinatului a declarat ca cel mai putin a caştigat in mana 7.000 de lei, in ultimii trei ani, in timp ce iarna, cand munceste doar in atelier, la intretinerea echipamentelor, caştiga 4.000 de lei.
 
„Am trecut prin toate generaţiile de tractoare, incepand din 1995, de cand lucrez. De la tractorul romanesc care uneori pornea cu ciocanul, la cele complet computerizate, care sunt conduse ca si cum te-ai juca pe un calculator. Acestea sunt echipamente foarte complexe si nu pot fi reparate usor, uneori este treaba de informatician”, a declarat soferul.
 
Dimitrie Musca gestioneaza in judetul Arad peste 7.500 de hectare de terenuri agricole, avand aproximativ 500 de angajati.
 
Anul trecut, cifra de afaceri a grupului de firme manageriat a fost de aproximativ 45 de milioame de euro, din care 20 de milioane reprezinta cifra de afaceri a CAI Curtici.
 
In 2014, firmele conduse de Musca au livrat pe piata romaneasca peste 60.000 de tone de cereale, cea mai mare productie fiind la porumb, respectiv aproape 40.000 de tone, productia la hectar fiind de 12.800 de kilograme de porumb.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016