Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Schimbari anuntate de ANAF in privinta taxarii inverse la cereale

schimbari-anuntate-de-anaf-in-privinta-taxarii-inverse-la-cereale

ANAF a anuntat actualizarea programului de asistenta pentru completarea formularului (394) „Declaratie informativa privind livrarile/ prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national”.


Institutia a comunicat ca a fost actualizata Lista operatiunilor efectuate pe teritoriul national detaliata pe operatiunile cu taxare inversa pentru cereale si plante tehnice, din Regulamentul (CEE) nr. 2658/ 87 privind Nomenclatura tarifara si statistica si Tariful vamal comun, modificata prin Regulamentul de punere in aplicare (UE) nr. 927/ 2012 al Comisiei din 9 octombrie 2012.
 
Reprezentantii ANAF le recomanda persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA care desfasoara operatiuni de livrare/ achizitie de cereale si plante tehnice pentru care se aplica taxarea inversa sa acceseze sectiunea Declaratii electronice/Descarcare declaratii – formularul (394) “Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national”, versiunea D394_A1.2.0/23.10.2013.

Ce inseamna taxarea inversa la cereale si plante tehnice

Taxarea inversa aplicata la cereale si plante tehnice inseamna ca un cumparator de marfa nu poate deduce TVA-ul, iar vanzatorul nu are drept de a colecta TVA. Pe factura trebuie specificat clar "taxare inversa". 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Pe facturile emise in aceste situatii, furnizorii/prestatorii nu inscriu taxa colectata aferenta. Pentru ca taxa inversa sa poata fi aplicata, atat furnizorul, cat si beneficiarul trebuie sa fie inregistrati in scopuri de TVA conform art. 153 din CF. Taxa aferenta va fi determinata de beneficiari si va fi evidentiata in decontul de TVA ca taxa colectata, dar si ca taxa deductibila.

Dreptul de deducere a taxei se stabileste in limitele si in conditiile stabilite la art. 145 - 147 indice 1 din CF. Inregistrarea taxei in decontul de taxa poarta denumirea de autolichidarea taxei pe valoarea adaugata, iar colectarea de TVA la nivelul taxei deductibile este asimilata cu plata taxei de catre furnizor/prestator. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016