Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seceta a afectat productia de grau de la nivelul Uniunii Europene

seceta-a-afectat-productia-de-grau-de-la-nivelul-uniunii-europene

Se estimeaza ca productia de grau moale va scadea cu circa un milion de tone, iar cea de grau dur, cu circa 700.000 de tone.


In raportul din luna iunie 2015, analistii francezi de la Strategie Grains au redus cu un milion de tone previziunile privind productia de grau moale a Uniunii Europene, la 141 milioane de tone, in timp ce productia totala de grau dur a fost apreciata la 7,7 milioane de tone, cu 700.000 de tone mai putin decat in raportul precedent.
 
Aceasta revizuire a estimarii privind productia de grau a UE vine ca urmare a secetei care a afectat producatorii din mai multe state europene, inclusiv din Franta si Germania.
 
Totodata si Departamentul de Stat pentru agricultura al Statelor Unite a apreciat productia totala de grau a UE la 150,7 milioane de tone. Estimarile specialistilor americani  arata ca in Franta si Marea Britanie, tarile care ocupa locul 1 si locul 3 in topul producatorilor de grau din UE, exista condiţii meteo favorabile culturii de grau.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

In acelasi timp, deficitul de umiditate din unele zone ale Europei Centrale, in special Polonia si Germania, pune sub semnul intrebarii evolutia culturilor.
 
Strategie Grains estimeaza ca in sezonul viitor (2015/2016), exporturile de grau moale ale UE vor ajunge la 27,5 milioane de tone, cu 1,1 milioane de tone mai puţin decat in raportul precedent, invocand in principal competitia din partea graului provenit din Rusia si Ucraina.
 
De asemenea, reducerea importurilor de grau al unor state din Orientul Mijlociu vor influenta negativ exporturile UE.
 
Franta a exportat pana acum 11 milioane de tone de grau, mai puţin cu 9% fata de aceeasi perioada a sezonului trecut, din cauza calitatii reduse a graului de panificatie.
 
Anul acesta se anunta a fi unul mai bun, mai ales in ceea ce priveşte calitatea productiei de grau. La jumatatea lunii iunie, 89% din culturile de grau aveau o stare de vegetatie excelenta.
 
Bulgaria a exportat 2,961 milioane de tone de grau in perioada 1 iulie 2014 - 8 iunie 2015. In aceeasi perioada a sezonului trecut, exporturile bulgare de grau au totalizat 3,768 milioane de tone.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016