Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seful MADR nu renunta la procentul de 51% produse romanesti in supermarket-uri

seful-madr-nu-renunta-la-procentul-de-51-produse-romanesti-in-supermarket-uri

Acesta a precizat ca proiectul privind 51% produse romanesti in supermarketuri este in discutie cu CE pentru cateva detalii referitoare la conditiile tehnice ce trebuie indeplinite si care trebuie sa respecte prevederi juridice.


Petre Daea a anuntat zilele acestea ca nu va abandona procentul de minimum 51% produse romanesti in supermarketuri, pentru ca exista o dovaezi clare ca retailerii accepta acest lucru.
 
„Din acest punct de vedere ne-am pus de acord cu exprimarile juridice necesare in aşa fel incat claritatea sa fie la ea acasa. Acestea au fost clarificate, mai ales ca in reuniunea de la Luxemburg s-a pus problema, de catre comisarul Hogan, a directivei care presupune combaterea practicilor comerciale neloiale şi acest act normativ, pe aceasta traiectorie se inscrie. Iata ca si Romania este in pas cu vremea si Romania este in pas cu interesul si a celorlalte state in asa fel incat sa avem o reglementare comuna si convenabila pentru toti. Asta inseamna ca momentul in care inchei un contract cu un fermier nu ai voie, cum se practica pana acum, nu ai voie sa schimbi conditiile de contract unilatral. Asta inseamna ca in momentul in care au comandat produsul respectiv trebuie sa il iei, asta inseamna ca daca nu ai vandut produsul respectiv de la raft nu trebuie sa fie penalizat fermierul. Este treaba ta ca si comerciant”, a explicat ministrul Agriculturii.
 
Comisia Europeana are in lucru un proiect de Directiva care interzice practici comerciale neloiale precum platile intarziate pentru produsele alimentare perisabile, anulari ale comenzilor in ultimul moment, modificari unilaterale sau retroactive ale contractelor si obligarea furnizorului sa plateasca pentru produsele pierdute sau nevandute.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Directiva ar putea fi aprobata in perioada in care Romania va detine presedintia Consiliului UE, incepand cu 1 ianuarie 2019 pentru o perioada de 6 luni.
 
Adoptarea finala de catre Parlament a proiectului de Directiva este precedata de o serie de etape de lucru, cum ar fi: prezentarea detaliata in cadrul reuniunilor Comitetului special pentru Agricultura (23 si 30 aprilie 2018), discutarea in Consiliu, in cadrul grupurilor de lucru la nivel de experti (23 mai 2018), prezentarea unui raport de progrese la Comitetul special pentru Agricultura (iunie 2018), sub presedinţia Austriei se vor continua activitatile in cadrul grupurilor de experti (iulie 2018) iar in perioada presedintiei Romaniei se estimeaza posibilitatea incheierii negocierilor si adoptarea Directivei.
 
Comisia Europeana a lansat pe 15 februarie 2017 o procedura de infringement impotriva Romaniei in privinta comertului cu amanuntul al produselor agricole si alimentare pe motiv ca reglementarile lor nationale nu corespund legislatiei UE.
 
In Romania, se solicita marilor retaileri sa achizitioneze cel putin 51% din produsele agricole si alimentare de la producatorii locali, ceea ce provoaca temeri la nivel european privind respectarea principiului liberei circulatii a bunurilor. Aceeasi lege cere retailerilor sa promoveze produsele de origine romaneasca, restrictionand deciziile lor comerciale referitoare la ce produse sa fie plasate in oferta, ceea ce contrazice libertatea de stabilire.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016