Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seful MADR saluta initiativa obligarii hypermarket-urilor sa vanda 51 la suta produse romanesti

seful-madr-saluta-initiativa-obligarii-hypermarket-urilor-sa-vanda-51-la-suta-produse-romanesti

Potrivit unui proiect adoptat de Comisia de Agricultura din Camera Deputatilor, hipermarket-urile vor ramane deschise şi in week-end, dar va trebui sa comercializeze minimum 51% produse achizitionate pe un lanţ scurt de aprovizionare, printre care carne, legume, fructe, miere, oua si produse lactate si de panificatie.


Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, sustine ca modificarile aduse proiectului de lege pentru completarea Legii privind comercializarea produselor alimentare reprezinta o initiativa buna, care incurajeaza prezenta produselor romanesti in hipermarket-uri.
 
„Initiativa Parlamentului cred ca este o iniţiativa buna. Sigur ca Parlamentul a prevazut o portita: in sezonul in care nu sunt disponibile produse romanesti, de exemplu in sezonul rece, sa se faca o derogare de la acest procent. Cred ca e foarte important sa incurajam prezenta produselor romanesti in magazine. Foarte important e sa reusim sa incurajam producatorii nostri sa se regaseasca cat mai mult in hipermarket-uri”, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, care a fost prezent la dezbaterile din Comisia de Agricultura din Camera Deputatilor.
 
Potrivit raportului votat, comerciantii - persoane juridice autorizate, au obligatia ca pentru categoriile carne, oua, fructe, legume, miere de albine, produse lactate si de panificatie sa achizitioneze aceste produse in proportie de cel putin 51% volum de marfa pe raft, corespunzator fiecarei categorii de produse, din lantul scurt de aprovizionare. Exceptie fac comercianţii cu o cifra de afaceri de pana la doua milioane de euro, echivalenta in lei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit raportului, lantul scurt de aprovizionare este unul care implica un numar limitat de operatori economici angajati in activitati de cooperare si dezvoltare economica la nivel local si regional, precum si relatii stranse intre producatori, procesatori si comercianti.
 
O alta modificare se refera la etichetarea carnii proaspete, respectiv indicarea locului de provenienta, locul unde a fost transat animalul si daca acesta provine din tara noastra. Totodata, pe produsele procesate din carne trebuie sa se specifice procentul de carne provenita din Romania.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016