Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seful MADR spune ca Romania dispune de calitatea cautata de tarile arabe in sectorul ovinelor

seful-madr-spune-ca-romania-dispune-de-calitatea-cautata-de-tarile-arabe-in-sectorul-ovinelor

Precizarile au fost facute de Achim Irimescu in contextul vizitei efectuate in Romania de catre omologul sau din Regatul Hasemit al Iordaniei, Rida A. Shibli.


Romania este principalul exportator de oi pe piata iordaniana, in timp ce Iordania exporta legume si fructe pe piata romaneasca si se doreste consolidarea acestor activitati si dezvoltarea relatiei dintre cele doua tari in domeniul agriculturii.
 
„In sectorul cresterii ovinelor, la rasele de carne si lapte, Romania a evoluat foarte bine in ultimii ani si dispune de calitatea cautata de tarile arabe. Imi doresc sa reusim sa ducem la export cat mai mult, acesta fiind unul dintre obiectivele propuse pentru mandatul de ministru — deschiderea de noi piete. Tocmai de aceea, speram prin vizita ministrului Agriculturii din Regatul Hasemit al Iordaniei sa punem in contact direct producatorii si importatorii, reusind sa crestem astfel eficienta din punct de vedere al producatorului”, a spus Irimescu, care s-a deplasat in teritoriu impreuna cu oficialii iordanieni la mai multe ferme de ovine din judetele Tulcea si Constanta.
 
Potrivit datelor MADR, in primele 5 luni ale anului din 2016, Romania a exportat in Iordania peste 550.000 de capete de ovine si caprine, ceea ce reprezinta 14,6% din exporturile catre tari terte si 5,8% din exporturile totale de produse agroalimentare ale Romaniei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Principalele produse exportate in Iordania in anul 2016 sunt grau, animale vii (ovine, caprine, bovine), carne (ovine, caprine, bovine), produse de brutarie, fructe proaspete (mere, pere, gutui), insa pana in prezent nu s-au inregistrat exporturi de carne de pasare.
In opinia reprezentantilor MADR, carnea de oaie din Romania ocupa locul doi in preferintele populatiei iordaniene dupa cea din rasele locale.
 
Conform datelor statistice, efectivele de ovine din Romania la 30 iunie 2016 se cifrau la 15.104.691 capete, iar cele de caprine la 2.108.042 capete.
 
„Exportul de ovine vii, in baza unor acorduri de liber schimb in Iordania dar si pe pietele Irakului, Siriei, Arabiei Saudite, Palestinei, Egiptului, Turciei, s.a. poate fi realizat prin proiectul 'Mohammedia', iar prin participarea Romaniei la acest proiect se ofera posibilitatea de a fi promovate diferite rase de animale. Pentru a functiona cu succes acest proiect, toate partile implicate trebuie sa dea dovada de responsabilitate, credibilitatea fiind esentiala in a deveni si ramane parteneri ai proiectului. Autoritatile sanitar veterinare au un rol esential intrucat aparitia unei epidemii generate de o anumita tara furnizoare va afecta intreg proiectul”, a am ispus seful MADR.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016