Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seful MDR despre platile pentru inverzire

seful-mdr-despre-platile-pentru-inverzire

Inverzirea este una din inovatiile introduse in sistemul platilor directe pentru PAC 2014-2020.


Achim Irimescu a participat alaturi de miniştrii Agriculturii din statele membre ale Uniunii Europene, la Bruxelles, la cea de a 3481-a reuniune a Consiliului Uniunii Europene (Agricultura si Pescuit).
 
Pe ordinea de zi au fost incluse dezbateri pe teme ce vizeaza simplificarea Politicii Agricole Comune şi o evaluare din partea Comisiei Europene a primului an de aplicare a „inverzirii” şi a fost adoptat un pachet de masuri de sprijin pentru sectoarele aflate in dificultate.
 
Referitor la „Inverzire”, ministrul Achim Irimescu a avut o interventie cu privire la acest subiect, avand in vedere ca anul 2015 a fost primul an de punere in aplicare deplina a noii PAC, reprezentand o perioada esentiala de verificare a aplicabilitatii prevederilor comunitare si nationale pentru fermierii romani si administratie.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Din experienta dobandita rezulta necesitatea simplificarii, iar inverzirea cu siguranta poate fi adaptata la situatiile specifice din statele membre, oferind flexibilitate in implementare. Esentiala este reducerea poverii administrative si a unor efecte nedorite asupra potentialului de productie fara a ne abate de la obiectivul de mediu al inverzirii. O simplificare a inverzirii incepand cu anul 2017 este binevenita si salutam munca depusa de Comisie, insa consideram ca expertii nostri trebuie sa aiba posibilitatea sa analizeze cu atentie propunerile pentru a nu avea un efect contrar”, a afirmat ministrul Achim Irimescu in acest context.
 
Inverzirea este una din inovatiile introduse in sistemul platilor directe pentru PAC 2014-2020. Scopul acesteia este sa recompenseze fermierii pentru adoptarea si mentinerea unei abordari durabile a utilizarii terenurilor agricole si pentru pastrarea resurselor naturale prin adoptarea de practici care contribuie la atingerea tintelor UE de mediu si clima.
 
Comisia a efectuat o evaluare a prevederilor privind inverzirea dupa primul an de aplicare. Din decembrie 2015 pana in martie 2016 a avut loc o consultare publica.
 
Comisia a informat asupra rezultatelor consultarii, a concluziilor sale si despre cum intentioneaza sa le implementeze rapid. Raportul va fi inclus intr-un document de lucru al Comisiei. Masurile preconizate vor include un pachet de modificari ale actelor delegate sau de implementare care se refera la inverzire. Scopul modificarilor este ca acestea sa fie aplicate pentru anul de cerere 2017.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.13 din 26 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016