Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sesiune de informare ‚Norme mai inteligente pentru produse mai sigure’

sesiune-de-informare-norme-mai-inteligente-pentru-produse-mai-sigure

In data de 4 iulie, reprezentanta Comisiei Europene din Romania, va organiza o sesiune de informare pe tema „Animale,Plante, Controale oficiale: Norme mai inteligente pentru produse mai sigure”. Evenimentul se va desfasura la Hotel Intercontinental, Bucuresti.


Scopul principal al acestei sesiuni de informare va fi prezentarea pachetului de masuri destinat sa consolideze aplicarea standardelor in materie de sanatate si de siguranta pentru intreg lantul agroalimentar din Europa. Dana Irina Simion, sef de unitate la Directia Generala pentru Sanatate si Protectia Consumatorului, va fi cea care va sustine prezentarea.
 
Aceasta propunere a reformei industriei agroalimentare a fost inaintata de Comisia Europeana in urma cu doua luni. Propunerea marcheaza cateva elemente tinta, si anume sanatatea animalelor, sanatatea plantelor, materialul de reproducere a plantelor si controalele oficiale. Pachetul de masuri simplifica si modernizeaza vechile acte legislative, care dintr-un numar de aproape 70, vor ramane doar 5. Prin aceasta reforma vor fi simplificate formalitatile administrative care trebuiesc parcurse de fermieri, crescatorii de animale si operatorii din sectorul alimentar, adica procesatori, producatori si distribuitori. 
 
„Industria agroalimentara este cel de-al doilea mare sector economic din UE, cu peste 48 de milioane de angajati si cu o valoare a productiei de aproximativ 750 de miliarde de euro pe an. Europa detine cele mai ridicate standarde din lume in materie de siguranta alimentara. Totusi, recentul scandal al carnii de cal, desi nu a prezentat niciun risc pentru sanatate, a demonstrat ca sistemul este perfectibil. Acest pachet de reforme soseste intr-un moment oportun, aratand ca sistemul poate face fata provocarilor cu care se confrunta, si, in plus, integreaza unele dintre invatamintele trase. Intr-un cuvant, pachetul vizeaza sa ofere norme mai inteligente pentru alimente mai sigure”, sustine Tonio Borg, comisarul pentru sanatate si consumatori.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h





Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016