Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Silvicultorii, nemultumiti ca noul PNDR aloca prea multi bani agriculturii, in detrimentul domeniului silvic

silvicultorii-nemultumiti-ca-noul-pndr-aloca-prea-multi-bani-agriculturii-in-detrimentul-domeniului-silvic

Acestia au primit 300 de milioane de euro, suma pe care o considera insuficienta.


Zilele trecute, silvicultoriii si-au manifestat nemultumirea fata de suma care a fost alocata acestui sector in cadrul viitorului PNDR, considerand ca cei 300 de milioane de euro primiti nu sunt suficienti, si ca nu este corect ca majoritatea banilor alocati sa mearga catre sectorul agricol.
 
Potrivit presedintelui Asociatiei Administratorilor de Paduri din Romania Gabriel Stanciu, suma ar fi trebuit sa fie de zece ori mai mare.
 „Tinand cont ca prin PNDR s-au alocat 300 de milioane de euro pentru sectorul silvic, din 18,5 miliarde, consideram ca, practic, sectorul silvic, pe urmatorii sapte ani, nu are niciun fel de finantare. Toti banii au mers catre agricultura. Silvicultura, 300 de milioane, va dati seama ce inseamna pe sapte ani nevoile silviculturii. Si spunem ca vrem sa impadurim doua milioane de hectare, cand in 24 de ani am reusit sa impadurim, in afara fondului forestier, 40.000 de hectare!”, a declarat Stanciu.

Şeful AAPR spune ca silvicultura ar avea nevoie de o alocare de 3,5 miliarde de euro pentru urmatorii sapte ani, care sa acopere impaduririle, retelele de drumuri forestiere, colectarea torentilor si achizitionarea de utilaje ecologice.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
In urma cu aproape un an, pentru domeniul forestier era prevazuta suma de 220 de milioane de euro prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020.
 
Inca de atunci, silvicultorii s-au aratat nemultumiti de banii alocati. Suma a mai crescut puţin, dar nu suficient.
 
„Suma propusa de Ministerul Agriculturii prin PNDR nu reflecta nevoile sectorului forestier din Romania. Prin PNDR 2014 - 2020 a fost prevazuta alocarea sumei de 220 de milioane de euro. Noi sustinem ca suma este foarte mica”, a aratat, in decembrie 2013, presedintele Asociatiei Profesionale a Prestatorilor de Servicii in Silvicultura, Dan Popescu.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016