Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sistemele de irigatii vor fi indispensabile in acest an, din cauza secetei

sistemele-de-irigatii-vor-fi-indispensabile-in-acest-an-din-cauza-secetei

Potrivit ministrului Agriculturii, bugetul programului de reabilitare a sistemului de irigatii este de 1,1 miliarde euro pentru investitii principale pe proprietatea statului, iar pentru reabilitarea partii secundare a sistemului de irigatii sunt proiecte in derulare de 435 milioane euro din fonduri europene care se distribuire pe baza proiectelor depuse de asociatiile utilizatorilor de apa pentru irigatii.


Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat ca din cauza secetei, anul acesta, fermierii vor avea nevoie de apa pentru irigatii mult mai devreme decat in alti ani, motiv pentru care urmareste cu atentie punerea in functiune a sistemului de irigatii pe baza programului de guvernare aprobat in Parlament.
 
„Pentru punerea in functiune a sistemului de irigatii pe baza programului de guvernare aprobat in Parlament au fost prevazute sume in bugetul de stat astfel incat sa ajungem in 2020 la doua milioane de hectare irigabile, pentru a putea face fata conditiilor climaterice tot mai diferite si nepotrivite. Schimbarile climaterice sunt o realitate, si nu o fictiune. In zona de sud a tarii sunt 400.000 de hectare de nisip unde este nevoie de o cultura adecvata, pentru a nu se pune solul in miscare si este nevoie de apa. Anul acesta va fi nevoie de apa mai devreme ca in alti ani. Daca in alti ani, campania de irigatii pornea undeva pe la jumatatea lunii mai, prognoza ne indica faptul ca trebuie sa fim pregatiti, astfel incat sa pornim mult mai devreme, chiar din luna aprilie”, a spus Petre Daea.
 
Potrivit ministrului, bugetul programului de reabilitare a sistemului de irigatii este de 1,1 miliarde euro pentru investitii principale pe proprietatea statului, iar pentru reabilitarea partii secundare a sistemului de irigatii sunt proiecte in derulare de 435 milioane euro din fonduri europene care se distribuire pe baza proiectelor depuse de asociatiile utilizatorilor de apa pentru irigatii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„Apa se acorda gratuit, de la sursa din Dunare, pana la statia de punere sub presiune, pana la unitatea hidraulica, apa se aduce cu aceste statii de pompare si repompare pe care le avem in planul national de irigatii. La aceasta ora sunt 40 de astfel de santiere la nivel national si vom deschide inca 30 anul acesta, deci vom avea in total 70. Pentru reabilitarea partii secundare a sistemului de irigatii sunt proiecte in derulare de 435 milioane euro din fonduri europene care se distribuire pe baza proiectelor depuse de asociatiile utilizatorilor de apa pentru irigatii. In paralel cu executarea lucrarilor de investitii, suntem interesati pentru realizarea organizatiilor utilizatorilor de apa in asa fel incat sa foloseasca apa. Eu am mai spus: ducem apa gratuit, dar sa nu o plimbam degeaba pe camp, ea trebuie folosita la planta si pentru asta este nevoie de organizarea sistemelor de irigatii proprii pe baza proiectelor pe care le pot lansa prin AFIR, astfel incat sa poata folosi toti banii de la UE, pentru ca e un grant de 100%”, a mai declarat Petre Daea.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016