Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

SMURD-ul padurilor si jandarmeria silvica - solutii pentru stoparea jafului forestier

smurd-ul-padurilor-si-jandarmeria-silvica-solutii-pentru-stoparea-jafului-forestier

Aceste doua structuri ar urma sa fie infiintate de anul viitor, conform intentiilor exprimate de ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Doina Pana.


Prezenta ieri la Miercurea Ciuc, unde a avut o intalnire cu responsabilii din domeniul silvic din judetul Harghita, Doina Pana, ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, a pus din nou pe tapet problema jafurilor silvice si a incapacitatii autoritatilor de a stopa acest fenomen.
 
In cadrul discutiilor purtate cu silvicultorii harghiteni, ministrul a reiterat o idee mai veche pe care a mai exprimat-o si cu alte ocazii, declarand ca este mai hotarata ca oricand sa infiinteze doua structuri speciale de interventie, in scopul depistarii si stoparii cazurilor de furturi de lemn sau taieri ilegale din paduri.
 
Este vorba de un asa-numit „SMURD al padurilor” si o jandarmerie silvica, ce vor avea atributii sa intervina operativ atunci cand exista informatii ca se taie padurea ilegal si care vor veni in sprijinul padurarilor a caror viaţa este, uneori, pusa in pericol din cauza agresivitatii hotilor de lemne.
 
„Intentionez sa infiintez un SMURD al padurii, adica sa nu mai am padurari morti sau ajunsi prin spitale sau speriati si sa nu intervina pentru ca se tem pentru viata lor si e de inţeles acest lucru. Exact cum la SMURD avem si medic si descarcerarea si tot ce trebuie, sa avem echipe operationale compuse din personal silvic, jandarm si politist care, in momentul in care a venit semnalul prin 112 ca undeva se taie ilegal, sa poata interveni operativ”, a declarat Doina Pana.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Aceasta decizie este bazata in special pe faptul ca pana in prezent, patru padurari au fost omorati si peste 500 au fost batuti de hotii de lemne, totodata, intentionand sa infiinteze si o jandarmerie a padurilor, care sa aiba atributii clare, inclusiv pentru prinderea celor care intra cu ATV-urile in zonele forestiere.
 
Potrivit ministrului, aceste doua masuri ar urma sa fie puse in practica incepand de anul viitor, in acest scop fiind nevoie si de un anumit efort bugetar. „ Nu spun ca asta va eradica total taierea ilegala, dar, intr-un procent major, va reduce taierea ilegala si va conduce la insanatosirea substantiala a atitudinii fata de padure”, a mai adaugat Doina Pana.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016