Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Solutii pentru transformarea cadavrelor de animale in ingrasaminte organice

solutii-pentru-transformarea-cadavrelor-de-animale-in-ingrasaminte-organice

Secretarul de stat in MADR, Daniel Botanoiu, spune ca in prezent sunt avute in vedere doua variante pentru efectuarea servicilor de ecarisaj in cazul animalelor moarte in gospodariile fermierilor.


In cadrul Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor, secretarul de stat in MADR, Daniel Botanoiu, a vorbit despre problema asigurarii ecarisajului, in cazul animalelor mari care mor in ferme sau in gospodariile private.
 
Aceasta sarcina revine MADR, iar secretarul de stat a precizat ca la acest moment sunt avute in vedere doua variante, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale.
 
Prima dintre variantele prezentate este concesionarea catre sistemul privat, fie prin intermediul Agentiei Nationale pentru Ameliorare ii Reproductie in Zootehnie insa aceasta varianta ar necesita o serie de investitii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Avem doua variante pentru realizarea ecarisajului: fie sa mergem pe sistemul privat, sa concesionam aceasta activitate, fie propunerea pe care noi am inaintat-o grupului de lucru ii anume sa realizam aceasta activitate prin intermediul ANARZ, pentru ca la nivel de teritoriu avem in fiecare judet oficiile judetene, avem spatiile de depozitare. Evident ca ele trebuie amenajate, trebuie dotate cu frig, astfel incat sa putem depozita in conditii de siguranta toate aceste cadavre din gospodariile populatiei”, a declarat in acest sens Botanoiu.
 
Secretarul de stat a precizat ca propunerea a venit in intampinarea solicitarii autoritatilor de la unitatile administrativ teritoriale care au spus ca nu pot sa incheie separat 3.600 de contracte, fiecare cu o unitate de incinerare, astfel incat sa asigure in conditii optime aceasta activitate la nivel local.
Potrivit lui Botanoiu, cadavrele animalelor vor fi colectate si pastrate in camere frigorifice, dupa care vor fi trimise spre incinerare, intr-o prima etapa, ulterior acestea urmand sa fie transformate in fainuri speciale si utilizate ca ingrasaminte de origine organica.
 
„Dintr-o estimare pe care noi am facut-o pentru prima etapa costurile ar fi de 10 milioane de euro, cu toate aceste dotari, urmand ca activitatea pentru urmatoarea perioada, pana in 2020, sa fie de pana in 20 de milioane de euro, dar sunt convins ca nu o sa ajunga acolo”, a spus Botanoiu.  El a precizat ca variantele de realizare a ecarisajului au fost discutate si cu specialistii Comisiei Europene, fiind agreata cea prin ANARZ. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016