Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Specialistii romani isi dau acordul pentru consumul de organisme modificate genetic

specialistii-romani-isi-dau-acordul-pentru-consumul-de-organisme-modificate-genetic

Medicul Irinel Popescu, presedintele Academiei de Stiinte Medicale din Romania, spune organismele modificate genetic reprezinta singura solutie pentru a hrani intreaga populatie a planetei, in situatia in care resursele naturale sunt limitate.


In contextul controverselor iscate de decizia Comisiei Europene, care a avizat folosirea organismelor modificate genetic in alimentatia oamenilor cat si ca furaje pentru animale, presedintele Academiei de Stiinte Medicale din Romania, medicul Irinel Popescu, spune ca nu exista niciun risc in legatura cu consumul acestor produse.
 
Irinel Popescu a precizat ca plantele modificate genetic nu reprezinta niciun pericol pentru sanatatea populatiei, bazandu-si afirmatia pe numeroasele studii si teste facute in acest sens.
 
„Toate rapoartele actuale arata ca nu exista un pericol pentru organismul uman sa consume asemenea plante si ca, lasand la o parte faptul ca reprezinta, poate, singura solutie de a alimenta o planeta cu sase miliarde de cetateni, toate temerile de pana acum au fost risipite de studiile efectuate intre timp”, a precizat presedintele Academiei de Stiinte Medicale din Romania.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

In ceea ce priveste bolile care se transmit de la animal la om, medicul Irinel Popescu a precizat ca in acest domeniu sunt necesare mai multe ghiduri mult mai precise si mai consistente decat cel existente le ora actuala.
 
„Daca organismele modificate genetic nu prezinta niciun poericol pentru populatie, avem in schimb zoonozele, acele boli care se transmit de la animal la om. E vorba de infectii cauzate de bacterii, virusuri sau ciuperci, care au creat destule epidemii cu un numar mare de morti si care au fost foarte greu de controlat. La noi, de exemplu a fost gripa aviara. Este nevoie de ghiduri mai precise, mai consistente, si de o implicare mai mare atunci cand studiem impreuna sanatatea omului si a animalelor”, a mai precizat Irinel Popescu.
 
In data de 22 aprilie, Comisia Europeana a prezentat, rezultatele reexaminarii procesului decizional in ceea ce priveste autorizarea utilizarii organismelor modificate genetic ca produse alimentare si ca furaje, raportul prezentat avand darul sa-i nemultumeasca pe reprezentantii Greenpeace, intrucat CE a fost de acord cu folosirea organismelor modificate genetic in alimentatie.
 
In raportul comisiei se precizeaza ca „reexaminarea confirma nevoia unor schimbari care sa reflecte opiniile publicului si care sa permita guvernelor nationale sa aiba un cuvant mai greu de spus in ceea ce priveste utilizarea OMG-urilor autorizate la nivelul UE in hrana pentru consumul animalelor (furaje) si al oamenilor (produse alimentare). In urma reexaminarii, Comisia propune modificarea legislatiei pentru a le acorda statelor membre mai multa libertate in a restrictiona sau a interzice utilizarea, pe teritoriul propriu, a OMG-urilor autorizate la nivelul UE in produse alimentare sau in furaje”.
 
Raportul a starnit nemultumirea ecologistilor, organizatia Greenpeace exprimandu-si printr-un comunicat dezaprobarea pentru noile decizii luate de Comisia Europeana.
 
„Decizia tocmai confirma ca presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, nu are nicio intentie de a aduce Uniunea Europeana mai aproape de cetatenii sai. Mai mult, el o impinge mai aproape de Statele Unite si de Monsanto. Saptamana asta, Juncker si-a incalcat promisiunea de a schimba regulile care permit accesul organismelor modificate genetic pe piata, chiar daca majoritatea tarilor membre ale UE li se opun. Astazi, el a deschis portile pentru un nou val de OMG-uri doar pentru a face pe plac corporatiilor biotehnologice americane si comerciantilor”, se arata in comunicatul Greenpeace.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016