Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Statisticile oficiale infirma o crestere artificiala a preturilor la produsele alimentare

statisticile-oficiale-infirma-o-crestere-artificiala-a-preturilor-la-produsele-alimentare

Cele mai recente date oferite de Institutul National de Statistica indica doar o usoara cresterea a preturilor la legume si fructe, fapt considerat normal.


Acuzele aparute in ultima vreme la adresa marilor magazine, conform carora acestea au crescut artificial preturile pproduselor alimentare inainte de ieftinirea anuntata dupa reducerea TVA de la 1 iunie, par a fi nefondate, judecand dupa cele mai recente date oferite de Institutul National de Statistica.
 
Specialistii institutului au monitorizat si analizat evolutia preturilor si nu au constatat in aceasta perioada decat o crestere usoara a pretului la legume si fructe, fapt pe care ministrul Daniel Constantin il considera normal, tinand cont ca aceste produse prezinta o mare volatilitate a preturilor.
 
„Din datele oferite de INS, nu au fost sesizate majorari semnificative comparative cu luna martie 2015. Principalele cresteri de pret au fost inregistrate la legume si fructe, produse care prezinta o volatilitate mare a preturilor. In primele trei luni ale anului 2015, rata medie lunara a inflatiei in cazul preturilor alimentare a fost de 0,5%, in crestere cu 0,2 puncte procentuale fata de cea inregistrata in anul precedent”, se precizeaza intrul raport al MADR.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

In raport se mai precizeaza si faptul ca MADR monitorizeaza cu mare atentie toate sesizarile referitoare la practicile incorecte de pe piata sau referitoare le cresterile de preturi la alimente.
 
In acest sens Daniel Constantin a precizat zilele trecute ca „este de datoria noastra sa monitorizam prin raportarile pe care le vom face saptamanal si sa dam un raspuns acelor cetateni care semnaleaza posibile abuzuri sau practici incorecte. Sunt sesizari vizavi de diferite cresteri de preturi, unele se certifica, iar altele nu, dar rezultatul, dincolo de toate aceste discutii, este unul pozitiv. Exista foarte multe lanturi de magazine care au decis sa inghete preturile pentru a elimina orice suspiciune pe aceasta zona dupa ce au fost marite sau nu. Acestea lucruri le vom vedea imediat dupa ce vom avea raportarile si cifrele de la INS si monitorizarea Consiliului Concurentei pentru a da pana la urma certitudinea ca au existat practici corecte in piata”.
 
Acesta a mai adaugat ca toate lanturile de magazine din Romania, cu mici exceptii, au dat dovada de deschidere in a afisa si pretul vechi si cel nou, la raft, in acord cu politica guvernamentala, subliniind ca dupa data de 1 iunie, cand va intra in vigoare TVA de 9% la alimente, pretul acestora la raft va scadea cu 12 procente in cele mai multe magazine.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016