Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

SUA au devenit cea mai mare piata de vin din lume

sua-au-devenit-cea-mai-mare-piata-de-vin-din-lume

Primul loc in acest clasament era ocupat de Franta, care a fost devansata pe fondul reducerii consumului.


Tara cu o traditie puternica in productia si in consumul de vinuri, Franta a reprezentat ani la rand cea mai mare piata de vin din lume, insa anul trecut a cedat locul fruntas in clasemant, fiind pentru prima data devansata de Statele Unite ale Americii. Statisticile au fost intocmite de Organizatia Internationala a Vinurilor, care a anuntat zilele trecute noul lider mondial pe piata vinului, specialistii precizand ca Franta a pierdut aceasta calitate pe fondul scaderii consumului, in timp ce in SUA a inceput sa se bea din ce in ce mai mult vin.
 
Astfel, potrivit OIV, anul trecut, consumatorii americani au cumparat 29,1 de milioane de hectolitri de vin, in crestere cu 0,5 la suta, comparativ cu 2012, in timp ce in Franta consumul de vin a scazut cu aproape 7 la suta, pana la 28,1 milioane de hectolitri. In schimb, in ceea ce priveste consumul de vin per capita, americanii sunt in continuare in urma francezilor care consuma, in medie, 1,2 sticle pe saptamana, de aproape sase ori mai mult decat consuma in medie un american. Cu toate acestea declinul inregistrat in ultimii ani in Europa este unul semnificativ.
 
In acest sens , directorul general al OIV, Jean-Marie Aurand, a precizat ca in tari precum Franta, Italia si Spania oamenii obisnuiau sa bea mult vin insa obiceiurile de consum se schimba. „Bem mai putin vin in termeni de volum dar de o calitate mai buna. In plus, exista si concurenta venita din partea altor bauturi cum este berea. In perioada 2002-2011, consumul de vin per capita in Franta, al treilea producator mondial dupa Italia si Spania, a scazut cu peste 20 la suta pana la 46,4 litri pe an. In schimb, in aceiasi perioada in SUA consumul per capita a crescut cu aproape 17 la suta pana la 9,1 litri pe an” a mai declarat acesta.
 
Anul trecut, consumul mondial de vin a scazut cu un procent, pana la 239 de milioane de hectolitri, dupa patru ani de relativa stabilitate, in conditiile in care pe piata din China consumul de vin a scazut cu 3,8 la suta pana la 16,8 milioane de hectolitri. In ceea ce priveste productia mondiala de vin, OIV estimeaza ca in 2013 aceasta a crescut cu 9,4 la suta pana la 279 de milioane de hectolitri, gratie unor productii record in Spania, Chile, Africa de Sud si Noua Zeelanda.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Comertul international cu vin a scazut cu 2,2 la suta in termeni de volum pana la 98 de milioane de hectolitri, dar cresterea pretului mediu de a condus la o crestere de 1,5 la suta in termeni de valoare a vanzarilor de vin pana la 25,7 miliarde de euro.
 
Pentru 2014, OIV a avertizat ca este posibila o scadere semnificativa a productiei devin in emisfera sudica din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Estimarile initiale arata spre o scadere de 20 la suta a productiei in Argentina precum si o scadere de 10 pana la 20 la suta in Chile, dupa o productie record in 2013.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016