Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Suntem pe primul loc in UE la ponderea populatiei ocupate in agricultura

suntem-pe-primul-loc-in-ue-la-ponderea-populatiei-ocupate-in-agricultura

Peste un sfert din populatia Romaniei era ocupata in agricultura in 2015, ceea ce plaseaza Romania pe primul loc in Uniunea Europeana, unde media populatiei ocupate in agricultura era de 4,4%, conform datelor Eurostat.


In 2015, aproximativ 10 milioane de persoane lucrau in agricultura in Uniunea Europeana. Aproape trei sferturi (72,8%) din forta de munca ocupata in agricultura din UE era concentrata in sapte tari: Romania, Polonia, Italia, Franta, Spania, Bulgaria si Germania.
 
Cand vine vorba de caracteristicile socio-demografice ale populatiei ocupate in agricultura, datele Eurostat pentru anul 2016 arata ca femeile reprezentau mai mult de 40% din forta de munca din agricultura doar in cinci state membre, respectiv Austria (44,5%), Romania (43,1%) Polonia, Grecia si Slovenia (41,1% in fiecare din aceste tari).
 
De asemenea, 60% dintre cei care lucrau in agricultura in UE aveau intre 40 de ani si 64 de ani, in timp ce 32% aveau o varsta mai mica de 40 de ani iar 9% aveau o varsta de peste 64 de ani. In randul statelor membre, cea mai mare pondere a persoanelor cu varsta de peste 64 de ani care lucreaza in agricultura se inregistreaza in Portugalia (42%), Irlanda (22%) si Marea Britanie (19%).
 
In randul persoanelor care lucreaza in agricultura in UE, proportia absolventilor de studii universitare variaza intre 1,6% in Romania si 25,5% in Marea Britanie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
In 20 de state membre UE, peste jumatate din fermieri au declarat ca au doar experienta practica, cel mai mare procent, de peste 90%, fiind inregistrat in Romania, Grecia, Bulgaria si Cipru. In contrast, in Italia doar 3,1% din fermieri aveau doar experienta practica in timp ce 90,8% au declarat ca dispun de cel putin o pregatire de baza in agricultura.
 
Cand vine vorba de un ciclu complet de pregatire in agricultura, jumatate din managerii de ferma din Luxemburg aveau o astfel de pregatire, comparativ cu mai putin de 1% in Malta, Grecia, Cipru si Romania.
 
Romania are cea mai mica proportie din UE (1,5%) a persoanelor angajate in agricultura care lucreaza in regim full time, fata de media de 16,4% in UE si peste 50% in Cehia, Franta, Luxemburg si Belgia.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016