Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Suprafata cultivata cu soia s-a redus drastic in judetul Galati

suprafata-cultivata-cu-soia-s-a-redus-drastic-in-judetul-galati

La Galati ma sunt cultivate cu soia doar 700 de hectare, suprafata mai mica de peste 12 ori fata de anii precedenti, a declarat seful Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Galati, Profira Onode.


"Am avut si 9.000 de hectare cultivate cu soia. in prezent, mai avem, la nivel de judet, 700 de hectare cu aceasta cultura. Odata cu aderarea la Uniunea Europeana si interzicerea cultivarii celor 14 soiuri de soia modificata - culturi care mersesera bine intre anii 1998 si 2006 - suprafetele cultivate cu aceasta planta au scazut de peste 12 ori, la nivelul judetului Galati", a spus Onode.

Cultivatorii galateni de soia spun ca soiurile modificate genetic erau mai rezistente si mai rentabile fata de cele nemodificate genetic, dar ca normele europene nu trebuie ignorate.

"E intr-adevar destul de scump sa produci soia nemodificata genetic. E nevoie, spre exemplu, de trei ierbicidari cu patru stropiri si de o aliniere specifica a plantelor de cultura. Trebuie facut un traseu, iar plantele trebuie separate si verificate. Productia se ridica, in medie, cam la patru tone pe hectar. Suntem, in continuare, mari consumatori de soia, asa ca ceea ce nu producem trebuie sa importam. Iar cantitatea importata este una semnificativa, in acest moment", a declarat presedintele Asociatiei Producatorilor de Cereale si Plante Tehnice Galati, Petre Grigore.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


In tara, suprafata cultivata cu soia a scazut de la aproape 140.000 de hectare, in 2006, la sub 50.000 de hectare, in cursul anului trecut, atat din cauza faptului ca o cultura de soia nemodificata genetica este mai greu de intretinut, cat si din cauza ca pretul boabelor recoltate a scazut, ajungand in 2011 sa depaseasca cu putin un leu pe kilogram.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016