Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Syngenta lupta pentru protectia sanatatii albinelor

syngenta-lupta-pentru-protectia-sanatatii-albinelor

Dupa ce Uniunea Europeana nu a reusit , in doua randuri, sa decida asupra propunerii Comisiei Europene de interzicere a pesticidelor care contin neonicotinoide, Syngenta (companie suedeza, din industria chimica, care comercializeaza seminte si pesticide) lanseaza un comunicat de presa prin care sugereaza ca negocierile ar trebui reluate, dar nu ar trebui ca statele membre sa fie obligate sa aplice aceste restrictii.


“Inca o data Comisia Europeana a esuat in obtinerea suportului necesar pentru aplicarea interzicerii acestei tehnologii. Propunerea de interzicere a Comisiei Europene nu are la baza un temei stiintific fundamental si ignora complet o multitudine de dovezi stiintifice obtinute in conditii reale de cultura, care atesta faptul ca aceste produse de protectia plantelor nu afecteaza sanatatea albinelor. In loc sa interzica aceste produse, Comisia ar trebui sa analizeze motivele reale ale declinului sanatatii albinelor, precum boli, virusuri si pierderea habitatelor si a surselor de nutritie” sustine John Atkin, Syngenta Chief Operating Officer.

In acelasi comunicat de presa, Syngenta afirma ca aceasta propunere de a interzice produsele de protectia plantelor pe baza de neonicotinoide survine in urma unei evaluari pripite a Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentelor (EFSA), care este bazata doar pe teorie.

“Aceasta autoritate a folosit in evaluare o metodologie gresita, supraevaluand cantitatea de produse de protectia plantelor la care sunt expuse albinele in conditii reale de cultura. De asemenea, au fost ignorate studii si rezultate independente de monitorizare, inclusiv datele recent publicate de guvernul Regatului Unit al Marii Britanii, care au concluzionat faptul ca aceste produse nu afecteaza sanatatea albinelor” se mai declara in comunicat.

Starea de sanatate precara a albinelor este una dintre cele mai grave probleme intalnite in agricultura. Syngenta sugereaza Comisiei Europene sa analizeze mai bine situatia, si sa puna accentul pe adevaratele cauze care determina declinul sanatatii albinelor. Compania a initiat un plan propriu de actiune pentru protectia sanatatii albinelor, prin care se alatura initiativei Operatiunea Polenizator, care este in derularea de 10 ani.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h






Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016