Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tabara, despre protestul sindicalistilor de la imbunatatiri funciare: Apara un sistem invechit, falimentar

tabara-despre-protestul-sindicalistilor-de-la-imbunatatiri-funciare-apara-un-sistem-invechit-falimentar

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat ca nu este impresionat de protestul functionarilor de la imbunatiri funciare, in opinia sa acestia aparand un sistem invechit si falimentar.


Peste 100 de salariati de la Administratia Nationala Imbunatatiri Funciare (ANIF) RA si ai Societatii Nationale Imbunatatiri Funciare (SNIF) SA picheteaza de aproape o saptamana sediul Ministerului Agriculturii.

"Afara nu e scandal, e un concert. Sa stea zece luni aici in fata ministerului. Nu ma impresioneaza un fluier sau un dangat de clopot. Consider ca un astfel de sistem nu mai poate continua, ori ei vor sa conserve acest lucru. Asa cum s-a ajuns cu SNIF in faliment, asa se doreste sa se ajunga si cu ANIF, tot in faliment. Din pacate, participa la astfel de chestiuni si oameni care au avut responsabilitati in domeniul respectiv", a spus Tabara, in timpul protestelor din fata ministerului, la o conferinta de presa in care isi prezenta realizarile la un an de mandat, citat de NewsIn.

Ministerul Finantelor a impus sa fie disponibilizati 4.100 de angajati de la Imbunatatiri Funciare (dintr-un total de 5.600). Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a afisat pe site-ul sau si a transmis catre ministerele avizatoare un proiect de ordonanta de urgenta privind modificarea Legii 138/2004 ce are ca efect reducerea cu aproximativ 75% a numarului de salariati din sectorul de imbunatiri funciare si, in consecinta, abandonarea lucrarilor de imbunatatiri funciare.

In luna aprilie, ANIF a trecut din subordinea Ministerului Mediului la Ministerul Agriculturii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


Presedintele Uniunii Sindicatelor Imbunatatiri Funciare (USIF), Vasilica Blebea, a declarat saptamana trecuta ca sindicalistii nu sunt de acord cu numarul de angajati care urmeaza sa fie disponibilizati de la Imbunatatiri Funciare, care ar urma sa scada de la 5.600 la 1.500. Ea a mai spus ca a facut un apel si la Guvern pentru a contesta aceasta decizie.

Reprezentantii sindicatelor din imbunatatiri funciare spun ca toate demersurile intreprinse de conducerea Uniunii Sindicatelor Imbunatatiri Funciare (USIF) si de conducerea Cartel Alfa, pentru stabilirea cadrului legal de promovare a proiectului de ordonanta, au ramas fara finalitate.

Uniunea Sindicatelor Imbunatatiri Funciare este membra a CNS Cartel Alfa, reprezentand salariatii Administratiei Nationale Imbunatatiri Funciare RA si ai Societatii Nationale Imbunatatiri Funciare SA.

ANIF RA administreaza impreuna cu cei 5.100 de salariati amenajarile de irigatii, desecare, drenaj, lucrarile de combatere a eroziunii solului si aparare impotriva inundatiilor.

SNIF SA are aproximativ 500 de salariati si este singura unitate din tara cu baza materiala specializata si cu experienta in efectuarea lucrarilor de intretinere si reparatii in amenajarile de imbunatatiri funciare, avand in prezent grave probleme financiare si de functionare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016